Spillertroppen 21/22 – bakspillere

Opprustningen har startet for lengst. Sportslig utvalg fortsatte det langsiktige arbeidet med å sikre Follo HK Damer et slagkraftig lag for de kommende sesongene allerede like etter oppstart av forrige sesong. 
I denne artikkelserien vil vi gå gjennom posisjon for posisjon, for å gi et godt innblikk i troppen som skal kjempe i kommende sesongs Rema 1000-liga.

Bakspillerrekka kjennetegnes ved skuddstyrke, taktisk kløkthet, ungdommelig pågangsmot, finesser med balkansk preg, duellstyrke og kvalitet.
Tilde Alræk er lagkaptein, playmaker og lagets eldste spiller. 26-åringen er lagets hjerne i angrepsspillet, setter opp medspillerne i gode situasjoner, såvel sidebacker som kantspillere og linjespillere. Dette krydres med smidige gjennombrudd, og raske skudd. Vi gleder oss til å se kapteinen vår i aksjon igjen, etter et lite skadeavbrekk i fjorårssesongen!

Tilde Alræk viser frem sine playmaker-ferdigheter.

Martine Kårigstad Andersen er en av de nye flotte tilskuddene til årets tropp. Martine debuterte for Vipers mot nettopp oss i Follo HK Damer i 18/19-sesongen, og viste allerede da hvilke ekstremferdigheter hun har i seg. Et skuddrepertoar, og en skuddstyrke svært få på hennes alder innehar preger spillet hennes, noe hun også viste da hun ble toppscorer for Norge i U19-EM i sommer. I tillegg til skuddet er hun en spiller med svært godt temposkifte, som er flink i samspillet både med linje- og kantspillere. Vi gleder oss til å se mer av Martine, denne gangen i rød drakt.

Martine, her i aksjon for Vipers og Randesund, har herjet med Follo HK Damer i de to kampene hun har spilt mot oss, så vi gleder oss til å endelig ha Martine på vår side.

Katarina Ugland er vår toppscorer. Lillehamringen hamret inn flest scoringer i opprykkssesongen, og endte med 49 scoringer i fjorårets 1. divisjon, fordelt på 11 kamper. Hun er svært duellsterk, og har i tillegg et smart skudd, som er vanskelige for motstandernes målvakter å lese. Vi gleder oss til å se Katarina banke inn flere mål i rødt kommende sesong.

Katarina viste tidlig prov på hva vi hadde i vente etter signeringen, her i kamp mot Oppsal i oppkjøringen til opprykssesongen.

Maren Tefrum har i løpet av de to siste sesongen virkelig fått sitt gjennombrudd i Follo-drakta. Knallharde skudd fra distanse har satt ut målvakter i både 1. divisjon og Rema 1000-ligaen de siste sesongene, og vi gleder oss til å se Oppegård-jenta skyte enda flere målvakter ut av målet kommende sesong.

Maren spilte så definitivt videre på de gode prestasjonene hun her viste i Pre Season Challenge, mot elite-motstand.

Silje Alvestad ble årets rookie i Follo HK Damer forrige sesong. 19-åringen tok sin første seniorsesong med storm, med gnistrende duellspill, harde og smarte skudd, med flere lure finte-, inn- og utspillsvarianter i sitt repertoar. Silje undertegnet en avtale med Follo HK Damer til 2024, så vi gleder oss til å se utviklingen hos den unge bakspilleren de neste årene!

Silje viser frem sitt repertoar og offensive forsvarsspill

Mirela Gjikokaj er vår kunstner med opphav fra Balkan. Langhus-jenta har flere landskamper for Kosovo sitt a-landslag, og er kjent for en svært underholdende spillestil, med spektakulære mål, innspill og utspill. Vi gleder oss til å se Mirela «showe» i Stil Arena til høsten.

Mirela-show i Stil Arena

Lea Tidemann Stenvik, går inn i sin tredje sesong i Follo-drakta, men den første hele sesongen som a-lagsspiller. 18-åringen er talentfull, og spillet hennes preges av et knallhardt skudd, gode duellferdigheter og en fysikk som er bemerkelsesverdig, hennes alder tatt i betraktning. Hun er datter av tidligere assistenttrener på a-laget, Atle Stenvik, og jenta fra Ytre Enebakk har skrevet under en kontrakt som strekker seg til 2024 – en kjempesignering!

Lea Tidemann Stenvik.
Foto: Drømtorp VGS

Ingeborg Brøste Fossnes, lillesøster av Follo HKs Eirik Brøste Fossnes, er på vei oppover i Follo-systemet. Langhus-jenta er inne i sin fjerde sesong i Follo HK Damer, og nå sin første som a-lagsspiller. Den høyreiste høyrebacken har en venstreslegge de fleste målvakter frykter, og et godt blikk for spillet.
Eline Gerø kom til Follo HK Damer midtveis i 19/20-sesongen, og har kun opplevd to halve sesonger i den røde drakten. Utviklingen har uansett vært bemerkelsesverdig, og Lørenskog-jenta tok raskt steget opp fra rekruttstallen, til en fast plass i a-lagets treningsgruppe gjennom fjorårssesongen. Hun er en atypisk playmaker, med god høyde og skudd, samtidig som hun innehar gode duellferdigheter og samspill med linje.
Både Eline og Ingeborg to har signert kontrakt med Follo HK Damer til 2024 – så her er vi utrolig godt rustet for årene som kommer.

Ingeborg Brøste Fossnes og Eline Gerø i aksjon

Troppen er presentert. Laget er godt i gang med oppkjøringen, og med denne knallsterke spillertroppen er det bare å glede seg til første seriekamp i Stil Arena – åpningskampen mot Fana 01.09, vi ses!