Siste innspurt – Follo HK Damer

Siste innspurt

Ferien i Follo HK Damer er avsluttet, og jentene er godt i gang med siste innspurt i forberedelsene mot årets Rema 1000-liga. En tilvenningsuke er gjennomført, og vi skal se litt på hva siste innspurt innebærer for a-laget vårt.

På agendaen frem til 01.09

Første trening etter ferie var 26. august. Fem økter på «hjemmebane» i Langhushallen ble gjennomført, med fysiske tester og håndball-tilvenning på planen, før avreise til treningsleir lørdag, med treningskamp mot Gjerpen som «avkast» for treningsleiren.

Etter et seks dagers opphold i Kragerø venter Sola i første test på hjemmebane fredag 06. august, og deretter går det slag i slag.

  • Follo Energi Sommerakademi arrangeres 10-12. august
  • Follo Cup spilles på hjemmebane 13-15. august
  • Pre Season Challenge 21-22. august
  • 3. runde i NM spilles borte mot Fjellhammer 28. august
  • Seriestart Rema 1000-ligaen, hjemme mot Fana 01. september

August er altså fullpakket med håndball, så for enhver sultefôret håndball- og Follo HK Damer-tilhenger er det bare å glede seg, alt ligger til rette for glimrende forberedelser inn mot årets Rema 1000-liga.

Vi ønsker å ha en offensiv fremtoning på banen (…) Vi ser for oss mange jevne og spennende kamper, og har naturligvis et klart mål om å forbli i Rema 1000-ligaen!

Bendik Berg og Ingvill Helland Anderson

Hva tenker trenerne?

– Hvordan har det vært å jobbe med nytt lag?
Det er alltid spennende med ny spillergruppe, men vi opplever at vi ble godt mottatt og det er en fin gjeng med gode ferdigheter og en fin stemning i gruppa.

– Hva har vært fokus i oppkjøringen før sommeren, og hvordan planlegger dere siste innspurt inn mot seriestart?
Vi hadde en lang og god treningsperiode i våres hvor vi jobbet mye med forsvar og fysisk trening. I den neste perioden blir det mer fokus på relasjoner i angrep samt bevissthet på tempo i ulike faser.

– Hva tror dere vil kjennetegne årets Follo-lag på banen?
Vi ønsker å ha en offensiv framtoning på banen. Vi vil gjerne ha tak i ballen og sette fart framover.

– Hva tror dere om lagets sjanser i årets Rema 1000-liga?
Først og fremst skal vi jobbe godt for å hele tiden utvikle oss. Med ekstra lag i serien blir det en lang sesong og vi har tro på at vi kommer til bli stadig bedre. Vi ser for oss mange jevne og spennende kamper og har naturligvis et klart mål om å forbli i Rema 1000-ligaen!

De neste dagene vil a-lagstroppen i sin helhet presenteres i en artikkelserie, stay tuned!