Imponerende seier i Bodø – Follo HK Damer

Imponerende seier i Bodø

En tøff bortekamp ventet når rekruttene reise til Bodø søndag morgen. Junkeren var ubeseirede før kampen, og stod med fire svært overbevisende seiere og 40 plussmål.

Selv om Follo-jentene reiste opp til det så langt suverene laget fra Bodø, var det ingen tvil om at seier og to poeng var målet – og det var tydelig fra start.

4, 12, 9 og 15 målsseiere er imponerende, så det er ingen tvil om ar det blir tøft i Bodø Spektrum. Potensialet i vår spillergruppe er derimot svært stort, så vi reiser naturligvis til Bodø for å hente med to poeng hjem.

Hovedtrener Adrian Ark Saastad, før kampen

Rødtrøyene satte full fart ut av startblokkene, anført av en strålende June Cecilie Krogh i målet ledet man 1-4 etter 10 min og forhåndsfavorittene fra Junkeren så seg nødt til å ta en lagstimeout. Follo HK Damer fortsatte det strålende spillet i etablert forsvar og angrep, men ble virkelig satt på prøve når det gjaldt tempo. Junkeren scorer tre raske kontringsmål midtveis i omgangen, og spiser opp forspranget til foran et ekstatisk hjemmepublikum og ledet 9-8 før Follo HK Damer tok timeout med fem minutter igjen. Da var det duket for en real oppvisning av Emma-Helene Høyning – hun skaffer en straffe som ble satt av Lea Tidemann Stenvik, før hun scorer to herlige mål som gjør at man går til pause med ledelse 10-11. En strålende omgang defensivt, samtidig som June Krogh leverer hele 12 redninger!

June Cecilie Krogh var toneangivende igjen, og endte på solide 40 i redningsprosent.
Her fra Lerøy-kvalifiseringen i september.

I 2. omgang er det hjemmelaget som kommer som skutt ut av startblokkene. 10-11 blir til 16-11, og våre egne lokale talenter ser plutselig ut som de er helt koblet av mot topplaget. Den gang ei, en timeout får snudd den vonde tendensen og man er raskt med i kampen igjen – 16-11 blir til 18-18. Igjen er et knalltøft og taktisk forsvar toneangivende, samtidig som bakspillerrekka med vekselsvis Lea Tidemann Stenvik, Eline Gerø, Emilie Hattestad og Ingeborg Brøste Fossnes stadig vekk skaper gode målsjanser etter godt angrepsspill. Selv om Junkeren får et lite initiativ på stillingen 23-21 er det Follo HK Damer det handler om de siste minuttene av kampen. Et spillemessig overtak som er betydelig gjør at rødtrøyene produserer store målsjanser, mens hjemmelaget må kjempe hardt for hver eneste avslutning på mål. Til tross for at våre unge lovende har et soleklart spillemessig overtak, uteblir det store målshowet. Fra 23-23 etter 51 spilte minutter er det nærmest stillingskrig i Bodø Spektrum før gjennombruddet kommer. Lea Tidemann Stenvik setter to Follo-scoringer i de to siste angrepene og blir matchvinner – seieren og to poeng blir med Follo HK Damer hjem!

En svært overbevisende lag mot hardtsatsende og opprykksjagende Junkeren!