Utklassing og avansement i NM20 – Follo HK Damer

Utklassing og avansement i NM20

Onsdag ettermiddag var det klart for 1/8-delsfinale i Langhushallen. Tromsø stod på motsatt banehalvdel, på veien mot Spektrum.

De innledende minuttene i kampen ble målrike, og etter 10 minutter spilt ledet Tromsø altså 7-9. Derifra og ut handlet det kun om Follo HK Damer. På syv minutter var 7-9 blitt til 15-9, etter at man i langt større grad fikk orden på målvakts-/forsvarssamarbeidet, fikk satt fart i kontra-og ankomst samtidig som angrepsspillet fortsatte like godt.
Ledelsen i 1. omgang var på det meste 23-14 til rødtrøyene, for Tromsø kjempet seg noe inn i kampen igjen mot slutten av 1. omgang, og man gikk til pause på stillingen 24-18.

Martine Kårigstad Andersen setter en av sine åtte mål.

2. omgang starter betydelig bedre enn den første for hjemmelaget. Der man slapp inn ni mål de første 15 minuttene av 1. omgang, holder man Tromsø nede på tre, samtidig som man selv scorer ni. Et forrykende tempo i fremoverspillet, krydret med lekkert angrepsspill viser tydelig kvalitetsforskjell mellom lagene. Arbeidsfordelingen i forsvaret blir tydelig og god, og intensiteten skrus opp betraktelig. Tromsø blir lurt inn i rom de ikke vil inn i, og tvinges til tekniske feil og dårlige avslutninger, som blir hardt straffet av våre unge lovende Follo-jenter.
Man viser virkelig bredden i den talentfulle gjengen som er under 20 i Follo HK Damer, når intensiteten og kvaliteten holdes oppe gjennom hele kampen – og samtlige utespillere i rødt kommer på scoringslista. Kampen ender 43-30, og Follo HK Damer er klare for neste hinder i veien mot Spektrum – nå venter Tertnes i kvartfinale!

Lea Tidemann Stenvik ble kåret til banens beste spiller, for 2. gang på tre kamper i NM20.