Puljevinnere og avansement i NM – Follo HK Damer

Puljevinnere og avansement i NM

To solide seiere i helgens NM20 innledende puljespill sikret avansement for de talentfulle Follo-jentene, og nå er motstanderen i 1/8-delsfinalen klar.

Et puljespill hvor man visste svært lite om motstanderne ventet, og det gjorde at det var knyttet litt ekstra spenning til klubbens første deltagelse i NM20 på tre år.
I åpningskampen mot Utleira var det tydelig at rødtrøyene var best, men også at de var preget av nervene som følger med en åpningskamp. Godt spill, både fremover og bakover ble tidivis skuslet bort av nervøse aksjoner i de avgjørende øyeblikkene i fasene, som gjorde at bortelaget holdt godt følge til pause på stillingen 12-11 til våre lokale talenter.

Det var tøft å møte Follo-forsvaret på lørdag også, som det så ofte har vært hittil denne sesongen.

2. omgang startet litt som den første. Godt Follo-spill endte i skuddbom eller slurv i avgjørende øyeblikk. 12-11-ledelse ble snudd til 12-13, før den gode perioden endelig kom for hjemmelaget. De neste 11 minuttene vinnes 8-3, og kampen er i praksis avgjort på stillingen 20-16. Kampen ender med 23-19-seier, i et oppgjør hvor Follo HK Damer ender med å vinne komfortabelt på en middels dag.

June Krogh ble kåret til Follos beste spiller i kampen mot Utleira.

Kampen mot Sverresborg ble en ren puljefinale, da grønntrøyene vant trønder-oppgjøret 20-17.
Anført av Lea Tidemann Stenvik, Eline Gerø og et strålende forsvar som ga kontringer gikk rødtrøyene til pause i ledelse 12-7. Follo HK Damer holdt det gode spillet gående i 2. omgang. Fem måls ledelse ble til syv etter fem min spilt i 2. omgang, og 12 minutter ut i 2. omgang stod det 13-23 i favør Follo HK Damer, og kampen var i realiteten avgjort. En sluttspurt fra Sverresborg gjør at de nærmer seg, selv om seieren aldri var truet. Kampen ender 23-26, og man er klare for 1/8-delsfinale etter en overbevisende puljeseier.

Lea Tidemann Stenvik ble kåret til banens beste i «puljefinalen» etter glimrende spill i både forsvar og angrep, kronet med fem mål.

Nå venter 1/8-delsfinale mot Tromsø i NM J20, kampdato og tidspunkt er ikke satt.

Fredrikstad – Vinner av kamp 3 i 4 .runde kamp
Vinner av kamp 2 i 4. runde – Vinner av kamp 1 i 4. runde (hvilket lag som spiller på hjemmebane blir bestemt etter at kampene i 4. runde er spilt).

Lagene som gikk direkte videre til 1/4-delsfinale ble trukket vilkårlig.