Rekruttene kvalifiserte seg til LERØYserien! – Follo HK Damer

Rekruttene kvalifiserte seg til LERØYserien!

Det var knyttet stor spenning til lørdagens kvalifisering i Langhushallen. Endelig skulle man få se årets spennende rekruttlag konkurrere mot jevnaldrende i en tellende kamp, og for en dag det skulle bli.

Follo HK Damer – Mosjøen HK
I første kamp ventet Mosjøen HK. Et lag man visste svært lite om på forhånd, uten at dette skulle påvirke Follo-jentene i særlig negativ grad. Innen åtte minutter var spilt ledet rødtrøyene 8-0, og på stillingen 11-1 midtveis i 1. omgang følte Mosjøen seg tvunget til å ta lagstimeout.
Hjemmelaget holdt trykket oppe, og ledet 21-5 til pause. Profesjonaliteten i spillet fortsatte i 2. omgang, og man cruiset inn til en 37-11 seier. En fin gjennomkjøring, før det som var ventet å være gruppefinalen mot Byåsen.

Follo HK Damer – Byåsen IL
Et fysiskt Byåsen-lag ventet Follo-jentene. Et lag som til forskjell fra vårt eget rekruttlag bestod av stort sett kun 03-jenter. Byåsen åpnet målkontoen først, og ledet både 1-0 og 2-1 før våre lokale talenter tok regi i kampen. 2-1 ble raskt snudd til 2-4, før Byåsen hentet inn til 4-4 igjen og lagene vekslet med å lede med ett og to mål, før lagene gikk til pause 10-10. Omgangen var preget av to lag som spilte 6:0-forsvar med en aggresiv tilnærming, og lagenes angrepsspill bar tydelig preg av at man slet med å oppnå særlig flyt mot den aggressive stilen.
Follo-jentene fortsetter det strålende forsvars- og målvaktsspillet i 2. omgang, men nå sitter det betydelig bedre fremover også. De første 13 minuttene av omgangen vinnes hele 9-2, og de for kvelden hvitkledde Follo-jentene spillere trønderne helt ut av hallen, med glitrende angrepsspill – naturligvis kombinert med at forsvaret og June Krogh virkelig stenger igjen bakover.

June Krogh stod en fantastisk kamp mot Byåsen, og endte på pene 41 i redningsprosent.

Byåsen følte seg naturligvis tvunget til lagstimeout etter den tunge perioden, og gjorde åpenbare justeringer inn mot omgangens siste halvdel. Byåsen gikk ut i en 3:3-formasjon i forsvar, i håp om å stresse våre lokale talenter i angrepsspillet – uten å lykkes nevneverdig. De unge Follo-jentene taklet trøndernes omlegging med stoisk ro, og kontrollerte inn en overbevisende seksmålsseier, 26-20 i sesongens første store test.

En strålende gjennomført kvalifisering av Follo HK Damer Rekrutt, 2/2 seiere og +32 i målforskjell er definitivt overbevisende.