Seier i Skjeberghallen! – Follo HK Damer

Seier i Skjeberghallen!

Rekruttlaget spilte torsdag kveld sesongens tredje 2. divisjonskamp.
2. divisjon er en flott utviklingsarena for yngre spillere, spesielt da man får møte eldre og mer rutinerte spillere – og det fikk man så til de grader i Skjeberg torsdag kveld.

Hjemmelaget i burgunder hadde høyere gjennomsnittsalder enn vårt eget Rema 1000-ligalag, og våre unge talentfulle jenter skulle definitivt få testet seg på en litt annen spillestil enn hva man er vant med, både i trenings- og kamphverdag.
Lagene fulgte hverandre tett fra start, og Follo-jentene lykkes tidlig i fremoverspillet med å sette høyt tempo – anført av en dominerende Lea Tidemann Stenvik som scorer fem av lagets fem første spillemål.

Der Follo-jentene dikterer tempo i fremover- og angrepsspillet, lar de Tveter i større grad diktere tempo i sitt angrepsspill. Lavt tempo og rutinerte spillere som vet nøyaktig hvilke rom de skal gå i, og når de skal slippe ballen videre utfordrer Follo-jentene på annen måte enn de er vant med gjør at Tveter henger med til 11-11 19 minutter ut i omgangen. Ut omgangen er det bredden i Follo-laget som avgjør, samtidig som man får justert opp aggressiviteten også i forsvarsspillet, og man går til pause med ledelse 14-18.

Emma-Helene Høyning, her fra Lerøy-kvalifiseringen, var en de som tok mye ansvar midt i kampen.

I 2. omgang ble kamputviklingen svært annerledes. 14-18-ledelse ble på 11 minutter snudd til 22-20, og de rutinerte damene fra Tveter hadde fullstendig tatt kommando i kampen. Det fryktløse kontra- og ankomstspillet, kombinert med troverdig og tålmodig angrepsspill som preget Follo-jentenes første omgang, ble plutselig fraværende – og da tar det rutinerte Tveter-laget kommando i kampen. De holder på ledelsen til 26-23, før det unge pågangsmotet for alvor kom frem igjen og er best når det virkelig gjelder. Bakspillerrekka med Eline Gerø, Lea Tidemann Stenvik og Ingeborg Brøste Fossnes får virkelig skrudd på turboen igjen. Gnistrende og direkte angrepsspillet skaper låvedører i Tveter-forsvaret, og gode målsjanser som omsettes. De siste åtte minuttene vinnes 3-8, og Follo HK Damer 2 vinner sin andre kamp på tre forsøk i årets 2. divisjon.

Følgende spillere var med mot Tveter (mål+assist):
June Krogh, Thea Thun, Lea Tidemann Stenvik (9+3), Ingeborg Brøste Fossnes (5+9), Elise Eker, Eline Gerø (8+6), Emilie Hattestad (1+2), Emma-Helene Høyning (2+1), Amalie Langholm (0+1), Anette Rusten (1+1), Sofie Vik (3+1), Ingrid Kapstad Østgulen (0+2), Thea Emilie Marthinsen (1), Sandra Svendsen (1).

Ny 2.divisjonskamp på søndag, da er det Østsiden som kommer på besøk – kampstart 15:00 i Langhushallen!