Rekrutt: Årets nyervervelser – 2/4 – Follo HK Damer

Rekrutt: Årets nyervervelser – 2/4

Som før hver eneste sesong, tiltrer en rekke talentfulle jenter Follo HK Damers rekruttlag før kommende sesong. Vi skal gi dere et bedre innblikk i hvem årets nyankomne spillere er, og hva jentene selv synes om å komme til Follo-regionenes prestasjonsklubb. 

Vi vil ta for oss en posisjon per artikkel, startet med målvaktene, og beveger oss nå over til kantspillerne. 

Fra før av er Frida Eggum, Sofie Vik og Andrea Nettum Breivik i troppen, og de nye flotte tilskuddene inn i kommende sesong er Elise Eker, Juni Høgden Mæle, Ruth Emilie Barbøl og Victoria Neverdal! 

Vi starter på venstrekant, med Ruth Emilie Barbøl, som kommer fra Ski IL! 

Ruth Emilie er en lynrask kantspiller, med et temposkifte svært få henger med på, og en herlig offensivitet i forsvarsspillet sitt. Ruth Emilie sier følgende om overgangen til Follo HK Damer: 

Overgangen til Follo rekrutt har gitt meg både nye utfordringer og venner. I løpet av kort tid har jeg blitt godt kjent med både trenere og spillere, og jeg gleder meg til å spille håndball sammen med disse i årene framover. Jeg er veldig glad for å få være en del av denne klubben, og jeg er klar for å gjøre mitt aller beste for å utvikle meg som kantspiller.

Ruth Emilie Barbøl
Ruth Emilie Barbøl

Elise Eker kommer fra Langhus IL, og den hurtige venstrekanten har allerede vist frem sin evne til å lese spillet, og «tjuvstarte» i riktig tidspunkt gjentatte ganger, et angrepsvåpen det er vanskelig for motstandere å stå i mot! 

Elise sier følgende om overgangen til Follo HK Damer: 

Jeg spilte på Langhus og det har jeg alltid gjort. Hva jeg skulle gjøre til neste sesong var usikkert. Jeg hadde søkt på Follo og om det ikke gikk veien bestemte jeg meg for å bytte klubb til Kolbotn eller Ski. Etterhvert fikk jeg vite at jeg hadde kommet inn på Follo. Det var jeg veldig glad for og jeg hadde alltid hatt store ønsker om å komme inn på laget. Jeg er kantspiller (høyre) og målene mine for de neste årene er å utvikle meg så godt jeg kan. Jeg trives godt på laget sammen med fine lagvenninner og gode trenere. 

Elise Eker
Elise Eker.
Foto: Knut Stenseth / Østlandets Blad

Juni Høgden Mæle er enda en lynhurtig kantspiller. Juni er høyrekant, kommer fra Ski IL Håndball, og har fysisk egenskaper som blåser de fleste av banen. Høyt tempo, temposkifte, spenst, duell- og skuddkraft preger spillet hennes, samt gode offensive forsvarsferdigheter. Juni sier følgende om overgangen til Follo HK Damer: 

Follo rekrutt har lenge vært et mål for meg, og valget var enkelt når jeg fikk muligheten til å bli med. Det å kunne bli en del av Follo rekrutt gir meg muligheten til å utvikle meg som håndballspiller, og ikke minst danne nye vennskap. Så langt har det vært en ny og spennende opplevelse og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen!

Juni Høgden Mæle
Juni Høgden Mæle.
Foto: Privat

Victoria Neverdal er en av fire flotte kantspillere som tiltrer årets spillertropp. Kolbotn-jenta er høyrekant, og har et skuddrepertoar som kan sette de fleste målvakter ut av spill. I tillegg til skuddrepertoaret har hun god spilleforståelse, som gjør at hun bekler en 1’er-rolle med offensivt tankesett svært godt. Victoria sier følgende om overgangen til Follo HK Damer:

Klubben Follo HK Damer er en del av topphåndballen som gir spillere mulighet til å sikte seg mot å bli best. Jeg har spilt for Kolbotn og spiller nå for Follo. Det passer meg godt at reiseveien til trening er kort og jeg synes også det er fint at klubben satser på lokale spillere. Klubben og trenerne i Follo fokuserer og er opptatt av engasjement og utvikling. Laget passer også godt på hverandre på og utenfor banen. Jeg føler meg veldig ivaretatt i klubben.

Victoria Neverdal
Victoria Neverdal.
Foto: Privat

Vi gleder oss til å se disse flotte kantspillerne i aksjon, sammen med Sofie, Frida og Andrea!