Rekruttene er i gang! – Follo HK Damer

Rekruttene er i gang!

Nytt trenerteam er klart. Ny spillertropp er på plass. Rekruttlaget er klare for sesongoppkjøringen, og det er spennende tider i vente for det yngste treningsmiljøet i klubben!

Trenerteamet

Det er en spennende kvartett som skal utvikle Follos største talenter. Trenerteamet er preget av spillerfaring på høyt nivå, flere år med trenererfaring og trenere med høye trenerambisjoner.
Adrian Ark Saastad leder teamet som hovedtrener. Adrian har gjennom tre sesonger vært assistenttrener for Bendik Berg, som nå har tatt over rollen som hovedtrener for a-laget. Han har dermed gått en svært god skole, og er svært godt kjent med hva som skal til for å utvikle juniorspillere til seniorspillere av høy kvalitet. Etter spillerkarrieren i Follo HK har Adrian begynt sin reise mot målet om å bli en topptrener. Han har påbegynt Trener 3- utdannelse, er sportskoordinator i Ski IL Håndball, SPU-trener og hatt trenerverv både i Ski IL Håndball og Langhus IL Håndball, i tillegg til de nevnte tre sesongene med Bendik på rekruttlaget i klubben.

Adrian her sammen med Bendik Berg ifbm rekruttkamp sesongen 20/21

Med seg i teamet får han med seg Kenneth Lien Andersen, Linn Englund Lorentzen og Malin Ekeberg. Tre svært kjente navn for Follo-folk, som vil være med på å danne et svært kompetent team med mye håndballerfaring.
Kenneth er 44 år og fra Roskilde i Danmark. Han har vært trener i ca. 20 år, blant annet gjennom flere trenerroller i vår partnerklubb Ski IL Håndball. Der har han hatt større og mindre trenerverv, i flere av årgangene mellom 96 og 02 både på jente- og guttesiden. Han har også vært SPU-trener, og er sammen med Adrian i gang med Trener 3- utdannelse. Det er altså et solid erfaringsgrunnlag Kenneth tar med seg inn i teamet.

Kenneth, her fra tiden i HK Eidsberg. Foto: Jørn Kvithyll


Linn Englund Lorentzen og Malin Ekeberg er to tidligere Follo HK Damer-kapteiner, som nå trer inn i trenerroller i klubben. Til sammen har de spilt 274 kamper for klubben og scoret hele 610 mål. De har begge vært med på den utrolige reisen fra 2. divisjon opp til toppen av norsk damehåndball, og vi er utrolig glade for at våre to tidligere helter skal bidra med sin erfaring og kompetanse i arbeidet med å utvikle unge lokale Follo-jenter. I trenerteamet tar Linn rollen som assistenttrener, og Malin fysisk trener.
Klubben er utrolige fornøyde og stolte over å ha fått å plass et godt trenerteam på rekruttlaget, som står for solid kompetanse, bredt erfaringsgrunnlag og de kvalitetene som trengs for å sikre Follo HK Damers rekruttering i fremtiden.

Rekruttene

Rekruttroppen er som nevnt også i ferd med å sette seg. Som vanlig er det på vei en stor gjeng med lovende spillere inn. Foreløpig er det klart at fem stk fra Kolbotn, fire stk fra Ski og to stk fra Langhus er på vei inn, i tillegg til et par spillere fra partnerklubbene som skal på prøvetrening i mai. Som alltid svært spennende med mange talenter inn i klubben, men også ekstra gledelig at samarbeidet med Kolbotn bærer frukter umiddelbart.
Det er en svært lovende tropp som er satt sammen for kommende sesong, og en presentasjon av troppen i sin helhet vil komme på våre nettsider i løpet av oppkjøringen! Stay tuned!

Samarbeidet i den nye storkommunen bærer frukter umiddelbart. Victoria Neverdal, her representert i Kolbotn-drakt ved siden av Mirela Gjikokaj, er en av nykommerne fra Kolbotn til Follo HK Damer Rekrutt!
Foto: Tor Solstad