Sesongavslutningen 20/21 = ? – Follo HK Damer

Sesongavslutningen 20/21 = ?

Norsk topphåndball står stille. Det har ikke vært kampaktivitet i 1. divisjon siden vi møtte Charlottenlund i Stil Arena 17.01, og nå er det full treningsstans for all toppidrett i Viken samt enkelte andre kommuner. Dette innebærer at 19 toppklubber står uten muligheten til å trene.
Hva skjer fremover?

Vi savner den fantastiske kampopplevelsen i Stil Arena, her fra NM-seieren etter ekstraomganger mot Aker. Foto: Heidi Ringlund


Det som etter planen skulle være siste seriekamp 24.03 mot Volda nærmer seg, noe som også betyr at man faretruende nærmer seg de siste mulighetene for å få gjennomført ordinært seriespill i sesongen 20/21. Follo HK Damer mangler ni seriekamper, og i Rema 1000-ligaen for kvinner er det flere lag som enda ikke har kommet halvveis i seriespillet.
NHF har via e-post til klubbene i Rema 1000-ligaen og 1. divisjon varslet at en avgjørelse rundt modell for sesongavslutning vil bli informert om førstkommende mandag, 22.3.

Utøvernes drivkraft og grunnlag for motivasjon, kamper, har vært stanset i over 3mnd.
Foto: Knut Andreas Stenseth /ØB

Gjennom den siste uken har flere klubber (inkl. Follo HK Damer) proklamert sine idéer og tanker om sesongavslutningen i media. Det er løftet frem uttallige scenarioer og modeller, som også er spilt inn til NHF. Felles for mange av innspillene og klubbenes aktivitet i media er tydelige uttallelser knyttet til hva som er rettferdig og urettferdig, fair play og ikke fair play.
Det eneste man kan kalle rettferdig er om klubbene har muligheter til å konkurrere mot de samme motstandere med jevnlig mellomrom, før man gjør opp regnskapet deretter. Det er dette som er årsaken til at man gjennomfører seriespill slik vi kjenner det hvert eneste år. Seriespillet er ikke slik vi kjenner det i år. Før sesongen ble man enige om at man ved stans i seriespillet etter halvspilt serie, vil ta i bruk halvspilt serie fordi dette gir best mulig grunnlag for å kåre den rettferdige vinneren. Hva går NHF for nå?

I disse dager er altså NHF i omfattende prosesser hvor de vurderer hva som er mest rettferdig, og ikke minst hva som er mulig å gjennomføre. Grunnlaget for å gjennomføre en rettferdig serie, som alle blir fornøyd med er uansett borte, og vi er nødt til å sette vår lit til at NHF tar den beslutningen som er best for seriespillet i sin helhet, mandag 22.3.

For ordens skyld, vi i Follo HK Damer ledet serien etter halvspilt sesong, og vi leder også nå.

Follo HK Damer på toppen av tabellen. Det var vi også etter halvspilt serie, da med et poeng foran Bærum Topphåndball.