Etter det ble kjent at Follo HK Damer og Lars Harald Abelsen går hver sin vei etter sesongen, har klubbens sportslige utvalg gjennomgått omfattende og svært viktige prosesser i forbindelse med jakten på et nytt slagkraftig og kompetansetungt trenerteam som skal være med på å føre Follo HK Damer fremover og oppover i norsk damehåndball.

Vi er utrolig stolte og glade for at vi kan presentere Bendik Berg som ny hovedtrener for a-laget. Bendik er nå inne i sin fjerde sesong som hovedtrener for klubbens rekruttlag, hvor han har lagt ned enormt med kvalitetsarbeid.
Av dagens spillertropp med minutter på banen i 1.divisjon har hele 12 av 20 spillere vært trent av Bendik Berg!
Bendik har også solid erfaring som trener på norges øverste nivå, med elite-erfaring fra Nordstrand, Bækkelaget og Skjeberg, i tillegg til å ha vært juniorlandslagstrener for LK96 for å nevne noe. Han er utdannet Trener 4 Master Coach, og er bidragsyter på NHFs Trener 3-utdanning.
Til daglig er han lærer på Askim VGS, noe han vil kombinere med trenerjobben i Follo HK Damer.

Foto: Knut Stenseth/ØB

Med seg i teamet får han Ingvill Helland Anderson som assistent, og Axel Reimbladh som fysisk trener. Ingvill er et kjent fjes i Follo-håndballen, med lang fartstid i støtteapparatet rundt Follo HK og har de siste sesongene for alvor satt fart på trenerkarrieren sin. Hun har vært hovedtrener for Ski G04, et av landets beste 04-lag i 10 år, og har to år i trenerteamet til Ski G20/rekrutt, i tillegg til å være spillerutvikler for vårt a-lag i inneværende sesong. Ingvill har også påbegynt Trener 4 Master Coach-utdanningen, og er regional landslagstrener for J04/J05.

Axel Reimbladh og Plexusklinikken har vært medisinsk ansvarlig i Follo HK Damer, og fysisk + medisinsk ansvarlig i Follo HK i flere sesonger. Tilknytningen til vårt a-lag har vært der helt siden vår første sesong i 1. divisjon 16/17.
Kommende sesong vil han i større grad ta eierskap i spillernes fysiske utvikling, og være med på å skape et profesjonelt og helhetlig fysiskt opplegg i klubben. Axel har hatt ansvar for den fysiske oppfølgingen hos utøverne i Follo HK i tre sesonger, samt vært fagansvarlig på styrketrening for vårt rekruttlag i tre sesonger. Med solide resultater og gode tilbakemeldinger er det svært gledelig at vi får mer av Axel i Follo HK Damer.

Axel Reimbladh, her under Follo HK Damer – Fjellhammer i sin rolle som medisinsk ansvarlig
Foto: Heidi Ringlund.

Follo HK Damer er utrolig fornøyde med det nye teamet. Teamets tilnærming til håndball, utvikling av mennesker og spillere, og faglige kvalitet er helt i tråd med klubbens verdier, visjoner og grunnprinsipper.
Et kompetansetungt team som vi har full tiltro til at kan være med på å løfte Follo HK Damer opp og frem i norsk damehåndball.


Klubben fortsetter nå det viktige arbeidet med trenerkabal i resten av klubben, og håper å ha på plass trenerteam til rekruttlaget og målvaktstrener på a-laget i løpet av kort tid.