Follo HK Damers nye trenerteam er klart! – Follo HK Damer

Follo HK Damers nye trenerteam er klart!

Etter det ble kjent at Follo HK Damer og Lars Harald Abelsen går hver sin vei etter sesongen, har klubbens sportslige utvalg gjennomgått omfattende og svært viktige prosesser i forbindelse med jakten på et nytt slagkraftig og kompetansetungt trenerteam som skal være med på å føre Follo HK Damer fremover og oppover i norsk damehåndball.

Vi er utrolig stolte og glade for at vi kan presentere Bendik Berg som ny hovedtrener for a-laget. Bendik er nå inne i sin fjerde sesong som hovedtrener for klubbens rekruttlag, hvor han har lagt ned enormt med kvalitetsarbeid.
Av dagens spillertropp med minutter på banen i 1.divisjon har hele 12 av 20 spillere vært trent av Bendik Berg!
Bendik har også solid erfaring som trener på norges øverste nivå, med elite-erfaring fra Nordstrand, Bækkelaget og Skjeberg, i tillegg til å ha vært juniorlandslagstrener for LK96 for å nevne noe. Han er utdannet Trener 4 Master Coach, og er bidragsyter på NHFs Trener 3-utdanning.
Til daglig er han lærer på Askim VGS, noe han vil kombinere med trenerjobben i Follo HK Damer.

Foto: Knut Stenseth/ØB

Med seg i teamet får han Ingvill Helland Anderson som assistent, og Axel Reimbladh som fysisk trener. Ingvill er et kjent fjes i Follo-håndballen, med lang fartstid i støtteapparatet rundt Follo HK og har de siste sesongene for alvor satt fart på trenerkarrieren sin. Hun har vært hovedtrener for Ski G04, et av landets beste 04-lag i 10 år, og har to år i trenerteamet til Ski G20/rekrutt, i tillegg til å være spillerutvikler for vårt a-lag i inneværende sesong. Ingvill har også påbegynt Trener 4 Master Coach-utdanningen, og er regional landslagstrener for J04/J05.

Axel Reimbladh og Plexusklinikken har vært medisinsk ansvarlig i Follo HK Damer, og fysisk + medisinsk ansvarlig i Follo HK i flere sesonger. Tilknytningen til vårt a-lag har vært der helt siden vår første sesong i 1. divisjon 16/17.
Kommende sesong vil han i større grad ta eierskap i spillernes fysiske utvikling, og være med på å skape et profesjonelt og helhetlig fysiskt opplegg i klubben. Axel har hatt ansvar for den fysiske oppfølgingen hos utøverne i Follo HK i tre sesonger, samt vært fagansvarlig på styrketrening for vårt rekruttlag i tre sesonger. Med solide resultater og gode tilbakemeldinger er det svært gledelig at vi får mer av Axel i Follo HK Damer.

Axel Reimbladh, her under Follo HK Damer – Fjellhammer i sin rolle som medisinsk ansvarlig
Foto: Heidi Ringlund.

Follo HK Damer er utrolig fornøyde med det nye teamet. Teamets tilnærming til håndball, utvikling av mennesker og spillere, og faglige kvalitet er helt i tråd med klubbens verdier, visjoner og grunnprinsipper.
Et kompetansetungt team som vi har full tiltro til at kan være med på å løfte Follo HK Damer opp og frem i norsk damehåndball.


Klubben fortsetter nå det viktige arbeidet med trenerkabal i resten av klubben, og håper å ha på plass trenerteam til rekruttlaget og målvaktstrener på a-laget i løpet av kort tid.