Det var en revansjelysten gjeng som reiste til Arendal for å vise at forrige helgs sure tap mot Randesund ikke skulle bli en trend. Det var klart for nok en seriekamp for Follo HK Damer. Denne gangen er det Grane Arendal som står på motsatt banehalvdel.

Lagene fulgte hverandre tett store deler av første omgang, men de siste ti minuttene rykket Follo jentene fra og Silje Alvestad avsluttet omgangen med å sette inn bortelagets 19. mål mens Grane kun hadde klart å sette 10 baller i mål.

Julie Hattestad leverer en meget god kamp mot Grane Arendal
Foto: Knut Stenseth

Follo damene sørget for at 2. omgangen aldri ble spennende. Avstanden mellom lagene holdt seg mellom 7-10 mål hele omgangen. Kampens toppscorer Mina Hesselberg setter kampens siste mål til sluttresultatet 25-33.

Mina Hesselberg er kveldens toppscorer
Foto: Knut Stenseth

Ekstra gledelig er det at det var to debutanter i kveldens kamp. Martine Hansen Ulvik er i sin andre sesong i Follo HK Damer, hun startet å spille håndball i Nordby før hun spilte de siste sesongene i vår partnerklubb Ski IL. Martine er en allsidig spiller som har vært innom de fleste plasser. Den siste tiden i FHKD har hun spilt kant på rekruttene. Det har hun gjort så bra at det ble belønnet med en debut i 1. divisjon.

Martine Hansen Ulvik
Foto: Drømtorp VGS

Ingeborg Brøste Fossnes kommer fra vår andre partnerklubb, Langhus IL. Ingeborg er en lovende høyre bakspiller. Hun har vært inne på J02 landslagssamlinger. Dette er en spiller som vi helt sikkert ikke har sett det siste av på dette nivået.

Ingeborg Brøste Fossnes
Foto: Drømtorp VGS

De siste minuttene spilte Follo Damene med seks utespillere hvor alle er født i 2002 og spilt på rekruttlaget til Follo HK Damer. Det vitner om en meget god rekrutering fra egne rekker og at det ser lyst ut for fremtiden.

Hilde Søyseth ble nok en gang kåret til Follo HK Damers beste spiller.

Statistikk fra kampen:

SpillerMålAdvarsel2 minutter
Mina Hesselberg800
Andrea Sandkvist Fossli600
Julie Kristine Hattestad500
Mirela Gjikokaj300
Silje Alvestad300
Maren Sofie Tefrum310
Maria Keiserås Haugen300
Hilde Søyseth100
Mari Nilsen Solberg100
Katarina Karlsen Ugland000
Mille Fuglei000
Karin Mollatt000
Aleksandra Mandic000
Martine Hansen Ulvik000
Eline Gerø000
Ingeborg Brøste Fossnes000