Rekruttene høyt og lavt – Follo HK Damer

Rekruttene høyt og lavt

Endelig var seriespillet i LERØYserien i gang. 1 år og 11 måneder siden sist seriekamp i den landsdekkende serien for 17-/18-åringer, og det skulle bli en dag med to helt ulike versjoner av Follo-jentene.

I første kamp var det Fyllingen som stod på motsatt banehalvdel. En kamp som åpenbart var preget av nerver, og som for Follo-jentene ga utslag i statistikk-kolonnen som telte tekniske feil og skuddbom. Heldigvis var forsvars- og målvaktsspillet i virkelig høy klasse, som gjorde at man til tross for 14 skuddbom og 10 tekniske feil i første omgang kun lå bak med 2 til pause, 8-6.

2.omgang skulle bli en bekreftelse på den vonde tendensen, og til tross for at det løsner noe uttellingsmessig, ender kampen 21-16 til bergenserne. 24 bom og 22 tekniske feil er langt unna hva laget pleier å levere, som både gjør tapet ekstra surt, men samtidig gir god tro inn mot kamp 2.

Banens beste: June Cecilie Krogh

June Krogh ble kåret til banens beste Follo-jente i kamp 1.

I kamp 2 ventet Gjerpen. Et Gjerpen-lag som virkelig hadde gitt Fyllingen kamp tidligere på dagen, men endte opp med et knepent tap. Follo-jentene føk ut av startblokkene. Smart og knalltøft forsvar, kombinert med hurtig og kollektivt angrepsspill tok de raskt føringen, og allerede etter fem minutter var Gjerpen tvunget til timeout på stillingen 5-1 til rødtrøyene.

Gjestenes timeout ga effekt, og laget fra Skien jobbet seg opp til 5-4, etter justeringer i angrepsspillet sitt.

Der Follo-jentene manglet flyt og rytme i angrepsspillet når det kladdet mot Fyllingen, så kveldens utgave av våre lokale talenter ut som noe helt annet enn hva som ble vist på parketten kun 8 timer tidligere. Etter den korte opphentingen til Gjerpen, satte Follo-jentene på turboen igjen. Knalltøft forsvar ga mange muligheter i et hurtig kontra- og ankomstspill. Dette i kombinasjon med godt angrepsspill gjorde at rødtrøyene kunne gå til pause med en komfortabel 14-9 ledelse.

Kollektivt, smart og taktisk godt angrepsspill preget kampbildet også i 2. omgang, som bekreftes med 11 av 12 utespillere på scoringslista. Ledelsen vokste hurtig utover i 2. omgang, og publikum i Langhushallen fikk virkelig kjenne igjen laget som har briljert tidligere i sesongen.

En ledelse som på det meste var oppe på 13 mål, endte med en 11-målsseier til våre lovende rekrutter.

Banens beste: Anette Rusten.