Follo HK Damer vs Aker – Follo HK Damer

Follo HK Damer vs Aker

På søndag er det Aker som venter på motsatt banehalvdel, og med dobbeltarrangement og første hjemmekamp i Stil Arena etter opphevingen av korona-reglene kan vi forvente oss et Follo-lag som virkelig er klare for å starte den kommende viktige perioden på en god måte.
Vi har tatt en prat med hovedtrener Bendik Berg om søndagens kamp mot Aker.

Etter en svært tøff sesongstart, hvor man har møtt fem av de som er forhåndstippet til å være topp 6 i årets Rema 1000-liga, venter nå en periode hvor man i større grad ønsker å matche motstanderne.

Vi visste at starten på sesongen inneholdt mange gode motstandere og har vært opptatt av å lære så mye som mulig om hva vi må forberede oss på. Det finnes ikke noen bedre måte å gjøre det på enn å møte de beste …
Jeg har stor tro på at vi vil fortsette å ta mange nye steg, men vi må også være forberedt på at ting ikke bare går oppover fra kamp til kamp.

Hovedtrener Bendik Berg

Hva tenker du om søndagens kamp?
Aker stiller selvfølgelig som favoritt med tanke på sin flotte sesongstart. Samtidig er det starten for oss med en rekke kamper hvor vi både har ønske om, og tro på, at vi skal kunne matche våre motstandere. 
 

Hva slags grep har man gjort etter Sola-kampen?
Sola-kampen ble nok en målrik affære hvor vi både scoret og slapp inn mange mål. Det har vært naturlig for oss i en lengre periode å ha fokus på det defensive arbeidet i spillet vårt, og vi jobber fortsatt hardt for å være i stand til å slippe inn færre mål per kamp.  

Uten å røpe for mye, hva slags fokus har dere hatt inn mot kampen mot Aker?
Foreløpig har vi ikke hatt noe spesielt fokus på Aker. Vi jobber først og fremst med vårt eget spill og ønsker blant annet mer intensitet og et større duellfokus i forsvaret.  

Hva tenker du om sesongstarten og om den kommende perioden?
Vi visste at starten på sesongen inneholdt mange gode motstandere og har vært opptatt av å lære så mye som mulig om hva vi må forbedre oss på. Det finnes ikke noen bedre måte å gjøre det på enn å møte de beste. Så håper vi at vi kan justere oss på de områdene vi har slitt mest med, og det vil de kommende ukene gi svar på om vi har klart. Jeg har stor tro på at vi vil fortsette å ta mange nye steg, men vi må også være forberedt på at ting ikke bare går oppover fra kamp til kamp. Utviklingskurver vil aldri kun gå oppover, og fremgangen vil komme over tid. Det betyr at vi både må være utålmodige i iveren etter å bli bedre, men samtidig tålmodig med våre egne prestasjoner fra kamp til kamp. En vanskelig balansegang, men det er noe vi er nødt til å beherske for ha en god drive i treningshverdagen vår.

Follo HK Damer har følgende kampoppsett frem til mesterskapspausen i desember:

17/10/2021Kl. 19:00Follo HK Damer – Aker REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22
24/10/2021Kl. 17:00Larvik – Follo HK Damer REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22
31/10/2021Kl. 16:00Follo HK Damer – Tertnes REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22
7/11/2021Kl. 16:00Fredrikstad – Follo HK Damer REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22
14/11/2021Kl. 18:00Follo HK Damer – Oppsal REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22
21/11/2021Kl. 18:00Follo HK Damer – Flint REMA 1000-ligaen Kvinner 2021-22