Larvik vs. Follo HK Damer – Kamprapport – Follo HK Damer
Fote Heidi Ringlund

Larvik vs. Follo HK Damer – Kamprapport

Et nytt spennende oppgjør ventet i Rema 1000-ligaen, og man reiste til Larvik med et klart mål om å levere bedre defensivt enn tidligere, og med et stort ønske om å ta sesongens første poeng.

Det var hjemmelaget i Jotron Arena som åpnet sterkest, og gikk tidlig opp i en 2-0 ledelse. Etter godt spill og fine scoringer av Martine Kårigstad Andersen, Mari Nilsen Solberg og Mina Hesselberg var man et bak på 4-3 til hjemmelaget, før en tung periode fulgte. To 2-minuttersutvisninger i løpet av en periode på fem minutter som den gamle stormakten utnyttet godt, gjorde at det stod 8-4 på tavla. I spill 6 mot 6 presterte Follo-jentene bra, og man så virkelig en endring i intensitet og samhandling i forsvaret i etablert forsvar 6 mot 6. Dette skapte betydelig bedre arbeidsbetingelser for Hilde Søyseth bakerst i mål. En redningsprosent på 41 i første omgang viser prov på langt bedre forsvarsspill en man har levert gjennom store deler av sesongen, men ikke minst også at Hilde Søyseth leverer på et godt nivå, som gjør at man går til pause på 14-11 til hjemmelaget.

Samspillet mellom Hilde Søyset og forsvaret var betydelig bedre enn tidligere i sesongen, og Hilde levert en svært god førsteomgang i Jotron Arena.

2. omgangen startet bedre enn den første gjorde. En langt mer stabil åpning, hvor man holdt seg unna utvisningsminutter, gjorde at man sakte men sikkert tok mer og mer initativ i kampen. Larvik scorer syv mål de første 11 minuttene av omgangen, men etter dette følger en virkelig sterk periode i Follo-forsvaret. Larvik blir holdt på 21 scorede mål i syv minutter, og det stod uavgjort 21-21 i Jotron Arena etter at Silje Alvestad slo til med en herlig finte og satte inn utlikningen. Så får Larvik flyt igjen, 21-21 blir til 22-22 før vestfoldingene virkelig setter inn støtet og går opp til 25-22. Den gode perioden hvor man spilte seg til gode skuddmuligheter etter tålmodig angrepsspill ble snudd til uheldige bomskudd og tekniske feil i den avgjørende fasen av kampen og det ender med 29-24 seier til hjemmelaget.

Follo-forsvaret var betydelig bedre i søndagens kamp mot Larvik, en positiv utvikling i vårt unge lag.
Her fra kampen mot Storhamar, tidligere i sesongen.

Etter et tungt resultat er det flere positive ting å ta med seg. En utvikling i forsvarsspillet som ga flere brudd, redninger, tekniske feil hos motstander og snapp av ball er stor forbedring fra tidligere kamper, og antagelig en nøkkel i den videre kampen om å overleve i årets Rema 1000-liga.

Nå venter Tertnes på hjemmebane kommende søndag – møt opp i Stil Arena og få se enda et dobbeltarrangement med Follo-regionens aller beste håndballspillere!