Seier og tap i første del av Lerøy-kvaliken – Follo HK Damer
God stemning etter seier mot Hinna!

Seier og tap i første del av Lerøy-kvaliken

Denne helga har vi arrangert første runde av årets Lerøy-kvalifisering hjemme i Stil Arena. Lerøy er regnet som det uoffisielle norgesmesterskapet for 18-åringer. I år går kvalifiseringen over to helger, med to kamper hver helg. Denne helga møtte vi først Hinna på lørdag, og Rapp på søndag.

Lørdagens kamp mot Hinna endte med seier 22-21, etter at vi gikk til pause med ledelse 13-8. Trener Thomas forteller om kampforløpet: Vi spilte en veldig god 1.omgang som vi er veldig fornøyd med! Dessverre ble vi litt ukonsentrerte og litt stressa etter pause, noe som gjorde sitt til at kampen ble jevn helt til slutt. Heldigvis klarer vi å avgjøre mot slutten, og vi vinner kampen med ett mål. Hele 8 jenter tegnet seg på scoringslista, og toppscorer ble Celine med 10 kasser.

Søndag ventet Rapp på motsatt banehalvdel. Denne kampen ga en jevnspilt førsteomgang og et pauseresultat 11-11, men endte dessverre med 3-målstap 23-20. Thomas forteller: I søndagens kamp mot Rapp, visste vi at vi møtte et meget godt lag, som også gjorde det bra i Lerøyserien forrige sesong med stort sett samme lag de har nå. Også i denne kampen spiller vi bra, men det avgjøres litt av at vi drar på oss 5 utvisninger etter pause. Kampen er jevn helt ut, men vi bommer også dessverre på noen gode sjanser, som gjør at Rapp vinner 23-20 til slutt. Også denne kampen er det gledelig å se god bredde med 7 spillere på scoringslista. Toppscorer ble Sarah Eliassen med 5 mål.

Med 2 av 4 poeng har vi inntatt 3. plass på tabellen, bak nettopp de to lagene vi har møtt denne helgen. Vi er derfor svært optimistiske for mulighetene til å dra dette i land når neste runde er gjennomført. Denne runden avvikles i Bryne 12-13. oktober, og der møter vi Gjerpen og Bryne. Vi gleder oss til fortsettelsen!