Seriestart! – Follo HK Damer

Seriestart!

Søndag kl 18.00 kastes sesongen i gang for våre jenter. Vi møter Fredrikstad på bortebane, i Installatøren Arena. Det er mange som gleder seg til å komme i gang, ikke minst kapteinsteamet, som i år består av Tilde Alræk, Anette Sundfær Johnsen og Aleksandra Mandic. Vi har bedt Tilde fortelle litt om oppkjøringen. Hun forteller:

Vi kick-startet andre del av oppkjøringen etter ferien med hengekøyetur til Engelsviken. Det ble en våt fredag med mye regn og vind, men vi holdt humøret oppe og alle fant sin plass i det lille skogholtet. Vi alle fikk ansvar for hvert vårt måltid og fredagen ble det servert hamburgere i regnværet. Det ble nok noe varierende søvn denne natten, men vi våknet til sol og deilig vær lørdag. På lørdagen var det fult program med speed-dating av hverandre og rebus i Fredrikstad by. Vi skulle da gjennom mange ulike utfordringer og oppgaver, som å bli invitert inn til en ukjent for å se en av herrenes OL-kamp, synge en sang for ukjent og få spandert på seg en taxi-tur. Dette var både gøy og litt flaut. Vi hadde begrenset tid og det var om å gjøre å samle inn mest mulig poeng gjennom oppgavene vi hadde fått utdelt. Da vi kom tilbake fra rebus ble vinnerlaget kåret. Resten av kvelden ble brukt til videre teamarbeid og ble avsluttet med middag og bålkos. Søndagen var det frokost før vi satte snuten mot Ski igjen.

Helgen etter var det tid for treningshelg med rekrutt. Vi hadde også her speed-dating med rekrutt, for å bli enda bedre kjent alle sammen. Resten av tiden ble brukt til trening og tikamp. Vi skulle gjennom ulike øvelser og her også sanke poeng. Vi hadde kast på basketballkurv, hamring og spikring, ringspill, fotball, terningkast, føre en ballong gjennom en runde og noen gåter vi skulle løse.

Så var det endelig klart for å spille noen kamper igjen! Først ut var Follo cup hvor vi møtte Glassverket, Vålerenga og Nordstrand. Det ble en god gjennomkjøring og mye spilletid på alle sammen. Helgen etter spilte vi Fjellhammer Cup og det var tid for å møte tøffere motstand. Vi møtte først Oppsal hvor vi taper. En ruskete kamp hvor vi felles av våre egne feil, og havner bakpå. Neste kamp var mot Sola hvor vi vinner. Her tar vi med oss erfaringene fra Oppsal-kampen og responderer godt på det vi har pratet om ifht tekniske feil og konsentrasjon. Siste kamp var mot Molde. Her var det også mye bra og vi fortsatte å jobbe med det som ikke fungerte like godt i de første kampene. Vi spiller jevnt lenge, men taper kampen til slutt. En veldig fin helg og god en gjennomkjøring før sesongstart. Vi har innimellom dette også fått trent mye og godt, og ikke minst vunnet kamper i NM. Først mot Reistad deretter Kjelsås sist uke. Vår neste motstander for NM blir Romerike Ravens hjemme i Stil Arena 2 oktober!

Men først er det klart for Fredrikstad i deres hjemme-arena. Som vanlig har vi tatt en prat med Ingvill før kampen:

Søndag er det endelig klart for seriestart! Vi har lagt ned et godt stykke arbeid både fysisk og håndballmessig. Vi har jobbet god med konsept og spillstruktur. I tillegg har vi jobbet med verdigrunnlag og teambuilding. Det er en godt sammensveiset gjeng som nå gleder seg til å måle krefter mot Fredrikstad på søndag. Laget vi møter gjorde en solid sesong i fjor og gjorde seg fortjent til Europa League kvalik denne sesongen. De har fått inn 8 nye spillere og er et litt annerledes sammensatt lag enn i fjor. Det er et godt lag vi møter som har som mål å etablere seg som en topp 3 klubb i Norge. Vår jobb blir å ødelegge deres kollektiv. De har både skuddstyrke og duellstyrke kvaliteter i laget sitt. Vi ønsker at de skal få bryne seg på et hissig, temposterkt og duellsterkt forsvar i tillegg til våre to gode målvakter. Angrepsmessig jobber vi videre med flyt og rytme for å «stikke hull» i deres forsvar. Vi ønsker å spille et strukturert og direkte angrepsspill og unngå for mange tekniske feil. Løpeskoene skal på, vi skal brette opp ermene og krige med lave skuldre og spilleglede!

Tilde istemmer: Nå gleder vi oss stort alle sammen til sesongen blåses i gang på søndag. Dette har vi ventet lenge på og føler oss klare for å gi alt, alltid. Vi håper selvfølgelig og se deg i hallen! Vi kan by på masse energi og morsom håndball. Og håndball er jo best i hall!! Vi sees!