Klare for kvartfinale i J20 NM! – Follo HK Damer

Klare for kvartfinale i J20 NM!

NM20-jentene vinner overbevisende mot Ålgård!
En kamp som ventet å bli en tøff fysisk batalje, ble etterhvert ren overkjøring for våre unge lovende jenter. En spillertropp med åtte a-lagsspillere og åtte rekrutter holdt tempo og nivå oppe gjennom hele kampen, med høy intensitet og et forsvarsspill som tok bort Ålgårds beste skyttere – sammen med en veldig god Jenny Utne i mål. Til tross for at Ålgård scorer kampens første mål, er det Follo-jentene som dominerer den første perioden av kampen og Ålgård blir tvunget til timeout på stillingen 7-3 etter 12 min til våre rødkledde. Vi var forberedt på at det ville svinge noe ila. kampen da troppen kun har hatt en treningsøkt sammen, men at vi sakte men sikkert ville bli bedre og bedre gjennom kampen. En periode med et par tekniske feil og bom i kontra gjør at Ålgård henter noe inn, i det som skal bli Follo-jentenes ene lille korte svake periode. Fra 7-3 til 7-6, men etter dette er Ålgård aldri i nærheten. Etter 14-11 til pause skyter Follo-jentene ut av startblokkene i 2. omgang, og vinner de første 10 minuttene av 2. omgang 8-3; 22-14 til våre rødkledde etter 40 min spilt. Et par utvisningsminutter på rappen gjør at et snev av spenning holdes i live i kampen, men Follo-jentene fosser videre. Ålgård tvunget til timeout etter 48 min spilt, stillingen 25-16 men nivået til våre lokale talenter holdes oppe. 32-18, og alle spillere som var på banen på scoringslisten er gøy og se – spesielt tatt den korte treningstiden jentene har hatt sammen. Mange gode enkeltprestasjoner, etterhvert godt kollektivt spill, knalltøft forsvarsspill og godt målvaktsspill lover godt for veien i NM20 – så nå gleder vi oss til kvartfinale! Jenny blir fortjent kåret til banens beste, med sine 18 redninger og 50 i redningsprosent. Følgende spillere var med (mål+assist):
Jenny Utne, June Krogh, Anna Norum (1+0), Andrea Nettum Breivik (1+1), Emma-Helene Høyning (1+1), Eline Gerø (6+4), Karen Linnestad Spone (2+1), Emilie Hattestad (1+3), Sandra Svendsen (2+5), Thilde Rau (1+5), Selma Paulsrud, Ingeborg Brøste Fossnes (2+3), Vilde Bjørnsen (1+1), Malin Berg Osnes (5+0), Aleksandra Mandic (7+1), Anette Rusten (2+0).