Abelsens refleksjoner etter Byåsen kampen – Follo HK Damer

Abelsens refleksjoner etter Byåsen kampen

Kampen mot Byåsen i dag ble en veldig opptur for oss med seier 30-34 seier i Trondheim spektrum. Det var vel svært få i gruppa vår som helt oppriktig hadde trodd på seier, men vi hadde nok alle troen på å kunne spille en god kamp etter en periode med fin stigning og godt treningsarbeidet.

I dag treffer vi på veldig mye. Inngangen til kampen (sjelden liten turbulens til Værnes å være), taktikken vår, startlaget, spenningsnivået osv. Vi får en bra start og etter 15 min så har vi begynt å lede med 1-2 mål og får selvsagt ekstra boost av det.  Det er mange spillere som leverer og vi får etter hvert mer og mer tak på 6:0 forsvaret som vi sliter med i starten spesielt mot Byåsens Anna Kallestad som stadig vekk plager oss fra sin HB posisjon På 12-12 godt ut i 1 omgang så får vi en veldig god periode i kampen og går rett opp til 12-16. Da skjer det nok noe med jentene og man begynner virkelig å slippe seg løs og spiller den håndballen vi ønsker å spille med små marginer og en del risiko. Hardt oppfordrende forsvar med mange harde dueller, rask kontra etter og til sist smart og disiplinert etablert angrepsspill. Vi går til pause med 15-18.

I pausen har vi en god prat og stemningen er fattet. Med en sånn omgang så bare bestemmer vi oss for kjempe om hele potten. Nå handler det ikke lenger om å «kun» spille en god kamp og få et hyggelig resultat lenger. Jentene har fått blod på tann.

Vi får en fantastisk åpning på 2 omgangen og etter bare 5 min så begynner jentene å merke at Byåsen spillerne gradvis blir mer og mer frustrerte. Alle som har spilt litt håndball vet jo at dette bare gir mostander enda mer tru og energi og vi begynner å dra i fra og etter ca 12 min leder vi 20-27. Videre herfra kontrollerer vi det egentlig inn og er aldri skikkelig truet ved at Byåsen aldri er nærmere en 5 mål. Vi vinner tilslutt 30-34.

I dag er mange gode og spesielt Catharina i mål står en kjempekamp og tar mange av de viktige redningene utover i 2 omgang der Byåsen hadde muligheter til å snu kampbildet.  «Catta» blir selvsagt kåret til BB av arrangøren.

Vi gleder oss over seieren i dag og får en fin bekreftelse på det daglige arbeidet som alle jentene legger ned for å bli bedre. Etter mange tøffe kamper i eliteserien smakte denne selvsagt godt og vi håper vi kan klare å gjenskape mye av det vi gjorde i dag videre utover våren.