Captain’s corner – en oppsummering av september! – Follo HK Damer
Tilde og Anette - 2 av 3 i kapteinsteamet

Captain’s corner – en oppsummering av september!

I år har vi et kapteinsteam bestående av Tilde Alræk, Aleksandra Mandic og Anette Sundfær Johnsen. De vil gjennom sesongen oppdatere oss på litt av det som skjer i og rundt spillergruppa – ikke minst hvordan de opplever kampene. Etter en oppløftende start på sesongen, har Aleks delt sine betraktninger.

Sesongen er offisielt i gang!

Hittil har vi møtt Fredrikstad, Gjerpen, Byåsen og Sola i serien. Første seriekamp er alltid spennende og for vår del begynte den i plankebyen mot Fredrikstad. Hele den treningsuken var det fullt fokus, og man merka allerede i garderoben før kampen at alle jentene var innstilt på å krige. Og for en kamp det ble!! 12-målsseier mot fjorårets 5.plass og årets første 2-poenger var offisielt et faktum!

Allerede uka etter ventet Gjerpen – et lag vi alltid spiller jevnt mot. Det viste seg å stemme også denne gangen. Det var jevnt fra start til slutt, og vi gikk på sesongens første tap. Jentene var skuffa over at det ikke ble noe poengfangst, men vi tok med oss det positive fra kampen og måtte nullstille raskt, siden neste kamp var kun 5 dager senere.

Regn og Byåsen ventet på oss da vi kom ut av flyet i Trondheim. Til tross for regn så var egentlig stemningen god i laget og vi virket klare under oppvarmingen. Allikevel kom Byåsen best ut og ga oss bakoversveis med et forrykende tempo der de scorte 7 mål etter 5 minutter. Selv etter denne starten, så følte vi aldri på noe «stress» under kampen. Vi hadde en slags ro og tenkte på neste ball. Sakte men sikkert kom vi a jour med Byåsen og gikk til pause med en 2-målsledelse. Vi rullerte på hele laget og tok med oss 2 poeng fra Trondheim etter en skikkelig laginnsats.

10 dager senere var det duket til enda en hjemmekamp hvor Herrem og co ventet på motsatt banehalvdel. Vi hadde en godfølelse fra da vi møtte dem i Fjellhammer cup og visste det var mulig å kunne få poeng mot Sola. Etter en jevn førsteomgang lå vi under med 3 mål som vi klarte å ta igjen på 3 minutter ut i andreomgang. Det var forsåvidt jevnt resten av omgangen også, men med 16 tekniske feil og 15 skuddbom så er det vanskelig å vinne kamper.

Etter de 4 første kampene har vi klart å sanke inn 4 poeng og fått med Anette S. på månedens lag i REMA-1000 ligaen!! Alle jentene er superstolte av deg😊