Jeanett legger ball og sko på hylla – Follo HK Damer

Jeanett legger ball og sko på hylla

En lang og innholdsrik karriere fikk sitt punktum etter vår siste kvalik-kamp mot Volda i mai. Etter å ha spilt på topp-nivå i Norge og utlandet i nesten 15 år, har Jeanett Kristiansen valgt å pakke ned håndballsko og -ball for siste gang. Vi ser tilbake på en fantastisk karriere, som startet i Mjøndalen, og som deretter har inneholdt spill for Glassverket (2010-2013 og 2014-2016), Larvik (2013-2014), Vipers (2016-2019), Herning Ikast (2019-2020), Storhamar (2020-2021), før Follo HK Damer ble siste stopp i karrieren etter at hun kom hit i 2022. I Follo har Jeanett vært en viktig toveis-spiller og har bidratt med rutine, profesjonalitet og avgjørende prestasjoner, ofte når det har betydd mest.

Hva er dine beste minner fra håndball-karrieren, Jeanett?

– Det er mange! Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått oppleve og være med på! Men hvis jeg skal velge tror jeg det må bli disse:

  1. Champions League-bronse med Vipers. Jeg har jo gull også, og det er selvsagt stas, men da hadde jeg en akilles-skade som holdt meg ute av spill, dessverre. Tiden i Vipers var i grunnen veldig fin. Jeg spilte med en fantastisk gjeng, både spillere og klubb, og vi nådde målene klubben hadde satt.
  2. Seier i Santander cup i Danmark med Herning Ikast. Det var nok en av mine beste prestasjoner sportslig sett
  3. Og så var tiden i Glassverket ekstrem fin. Jeg var ung og tenkte ikke så mye annet enn at håndball var gøy og at jeg bare ville bli så god som mulig

Hvordan har tiden i Follo vært da?

– Tiden her i Follo har vært veldig fin for meg! Jeg fikk litt tilbake den følelsen da håndball bare var håndball, og ikke noe press eller høye forventninger. Bare gøy, og det å være gode som ett lag. Jeg har ikke noe spesielt øyeblikk eller en spesiell kamp, men tror det må være hele oppholdet. En fin måte for meg å avslutte en lang og god karriere!

Hvordan fyller du tiden som håndball-pensjonist? Vi mistenker at du ikke helt har sluttet å trene…?

– Neida, men jeg er for tiden hjemme med lille Tomine, og så trener jeg masse CrossFit! Siden jeg ønsker å konkurrere litt, vil jeg jo gjerne bli OK god! Ut over det har jeg ingen fastlagte planer, men skal finne ut hva jeg skal bli når jeg blir stor! En ting som er sikkert er at dere kommer til å se meg i hallen til høsten – jeg gleder meg til å heie på dere!

– Til slutt har jeg lyst til å sende en STOR takk til alle i og rundt klubben for at dere tok meg imot med åpne armer og lot meg være meg – det betyr masse for ei jente fra bøgda (Mjøndalen)! Jeg kommer til å savne dere i hverdagen, men gleder meg til å se dere i hallen til høsten!

– Takk til Bonden og Snekkern som alltid har stilt opp og for å ha tatt meg imot som om jeg alltid har vært i klubben! Og en stor takk til dere som passet min lille Tomine mens jeg spilte kamp eller trente, uten dere hadde ikke dette gått! Dere er gull verdt!

Takk til deg, Jeanett for alle dine bidrag på og utenfor banen hos oss i Follo HK Damer!