Annika og Færøyene klare for EM! – Follo HK Damer

Annika og Færøyene klare for EM!

Foregående uke har det vært spilt EM-kvalifiseringskamper og Annika og Mirela var i aksjon for hhv Færøyene og Kosovo. Færøyene spilte mot Sverige og Island, og når alle kamper i kvalifiseringsgruppene var ferdigspilt ble det klart at Færøyene for første gang er kvalifisert for EM! Her er Annikas egne ord om uka som gikk:

Vi har været samlet i en uge med landslaget, hvor vi har haft 2 træninger om dagen. Det har været en hård og intens uge, da begge kampe var meget vigtige for vores mulighed for at kvalificere os til EM. Den første kamp var onsdag mod Sverige, hvor vi spillede en rigtig god kamp. Vi endte dog med at tabe med 4 mål, men det vigtigste for os, hvis ikke vi fik point, var at tabe med så lidt som muligt.

Den anden kamp var mod Island, hvor vi følte at vi havde en god chance at vinde. Vi spillede en rigtig god forsvars kamp, men var ikke så gode til at omsætte chancer til mål. Vi tabte kampen 24-20. Vi var meget skuffede over dette resultat, men da vi fik at vide, at vi var kommet til EM, var skuffelsen hurtigt ændret til enorm glæde. Jeg spillede størstedelen, særligt i kampen mod Sverige og er virkelig stolt over at være en del af dette landshold, og at have været med til at opnå denne EM kvalifikation. Det er første gang nogensinde at et kvindelandshold på Færøerne har kvalificeret sig til et EM.

Vi gratulerer Annika og Færøyene med sterke prestasjoner og med å ha kvalifisert seg til EM!

Mirela har også vært i aksjon den foregående uken med sitt Kosovo. For Kosovo var det 2 tøffe kamper mot Polen som ventet, og dessverre blir det ikke EM-spill for Kosovo denne gangen. Her er Mirelas oppsummering av uka som gikk:

Det har vært både gøy og lærerikt å være på samling i Kosovo. Vi hadde tøff motstand i et sterkt Polen lag som vi møtte 2 ganger. Den første hjemmekampen tror jeg vi overrasket mange, vi satte tempo og standarden fra start som resulterte i en god kamp fra vår side.

Bortekampen i Polen var mye tøffere da dem er veldig gode på hjemmebane. Vi ble møtt med et 5-1 forsvar som vi dessverre ikke klarte å løse. Masse honnør til Polen og vi ønsker dem masse lykke til i EM.

Vi legger til at Mirela var Kosovos nr 2 på scoringsstatistikken i begge kampene 🙂 Vi gratulerer med sterk prestasjon!

June har også vært på samling og spilt treningskamper med rekruttlandslaget. Kampene var mot Polen og endte med to norske seire; 29-20 og 40-30. June forteller: Jeg koser meg alltid veldig på samlinger, og det er ekstra gøy når det er kamp samling! Vi spilte to kamper mot Polen sitt rekruttlag og vant begge kampene ganske komfortabelt. Jeg spilte begge de første omgangene i kampene. Det er alltid veldig lærerikt å få være med på samlinger og trene med mange gode spillere og å få gode tilbakemeldinger av trenerne.

Fantastisk innsats av alle våre jenter!