Follo-jenter med flagget på brystet – Follo HK Damer

Follo-jenter med flagget på brystet

Vi er inne i internasjonal uke, eller landslagspause om dere vil. Hele 4 av våre spillere er ute i verden for å trene og spille kamper med flagget på brystet: June med det norske A-landslaget som skal spille mot Ungarn og Sveits, Mirela med Kosovo, som skal møte (selveste) Danmark og Annika med Færøyene som skal ut i kamper mot Sverige og Island. I tillegg er Karen på samling med juniorlandslaget, der det skal trenes, men ikke spilles kamper.

Jentene gleder seg til samling og kamper, og forventer utbytterike dager. Mirela har spilt 23 landskamper for Kosovo, landet som skal ut i EM-kvalifiseringskamper mot Danmark. Det må vel sies at Kosovo ikke stiller med favorittstempel i kampene, men Mirela gleder seg likevel:

Vi møter jo et av verdens beste lag så forventingene våre er ikke så høye, vi skal gjøre vårt for å få best mulig resultat og vise oss frem. Vi skal sørge for gode treninger og være best mulig forberedt til kampene. Kosovo er et lite og nytt land som jobber for å etablere seg så det å møte Danmark er et stort steg!

Kosovos landslag består av spillere som til daglig spiller i Kosovo, Danmark, Tyskland, Sveits og Norge. De andre «norske» på laget spiller til daglig hos vår Rema 1000-kollega Aker, så her er det duket for reunion i Stil Arena senere i høst.

June var på sin første samling med det norske A-landslaget i sommer. Hun har gjort sine saker bra både på samling, og i klubb-hverdagen, og vi krysser fingrene for at hun skal få sin debut også i landskamp for Norges aller beste håndball-jenter. Norge er kvalifisert til EM, og skal derfor spille EHF Euro cup i stedet for kvalifiseringskamper.

Norge møter Ungarn onsdag 11.10. kl 19 og Sveits lørdag 14.10. kl 16.45, mens samlingen varer mandag-søndag slik at det også blir en del treningsøkter sammen. June ser frem til samling og kamper:

Forventningene mine til samlingen er først å fremt å utvikle meg som målvakt, lære nye ting og få med meg mest mulig erfaring.

Annika har sluttet seg til det Færøyske landslaget, som skal ut i kamper mot Sverige og Island. Også her tøff motstand, noe Annika ser frem til:

Jeg regner med det blir en intens samling med masser av bra trening og også mye reising. Det blir bra å se alle på landslaget igjen, og kjempe sammen om å komme et skritt nærmere et EM sluttspill. Men det blir to vanskelige kamper, så vi skal virkelig prestere for å kunne ta med noen poeng fra denne runden i kvalifikasjonen.

På samling med landslaget har vi treninger hver dag, og noen ganger to økter om dagen. Så har vi en kamp i Sverige på torsdag og en kamp på Færøyene mot Island på søndag.

Også det færøyske landslaget består av spillere som til daglig er å finne i ulike europeiske land, men Annika er den eneste som holder hus i Norge.

Karen er den av jentene som reiser kortest denne uka. Hun har tatt turen fra Vestby til Oslo for treningssamling med LK04-landslaget, som hun også spilte EM sammen med i sommer.

Forventningene mine til samlingen er god treningskultur med masse energi og vilje. For min del er det ingen kamper som skal spilles, kun treninger, men håper jo å prestere best mulig, lære og ha det gøy.

Dette er sesongenes første samling, det er kun treninger. Det skal jobbes mot VM som spilles til sommeren, noe jeg har veldig lyst til å være med på.

Vi i Follo HK Damer er utrolig stolte over våre dyktige og ambisiøse jenter! Og vi er sikre på at jentene tar med seg masse inspirasjon og læring hjem, som også kommer resten av laget til gode.

Karen forteller: Jeg tenker mye på det jeg lærer på samling når jeg trener i klubb. Lysten til å lære nye ting samt å utvikle ting jeg er god på fra før. Prøver å huske på alle tilbakemeldinger slik at det jeg jobber med får en utvikling.

Annika: Man lærer jo mye av å være på et landslag og spille mot andre nasjoner. Det gir også store erfaringer å spille disse kampene mot topp håndballspillere.

June: Jeg noterer og tar med meg alle øvelser, tips og triks tilbake til klubben og jobber videre med tilbakemeldingene der.

Mirela: Jeg får med meg masse erfaring av å møte verdens beste håndballspillere på motsatt banehalvdel. Det er en motivasjon i seg selv å spille mot dem samtidig som man prøver å legge vekk respekten under kamp, som er viktig i Rema 1000 ligaen også.