Årets spillere – sesongen 22/23 – Follo HK Damer

Årets spillere – sesongen 22/23

Sesongen 2022/23 er avsluttet, og for en sesong det ble! De sportslige høydepunktene har stått i kø både for A-laget og rekruttene med opprykk til REMA 1000-ligaen og seier i den nasjonale Lerøy-serien som høydepunktene. At hele 25 spillere har vært på banen for Follo HK Damer i 1. divisjon, 7 spillere har vært på LK02 og 04-samlinger, 2 spillere har deltatt på rekruttlandslagssamlinger og at June får sin debut på A-landlagssamling i sommer vitner om at også utviklingsarbeidet i klubben er av høy klasse!

På tampen av sesongen kåres årets spillere både for A-lag og rekrutt. For A-lag ble disse spillerne feiret litt ekstra:

Årets spiller: Jeanett Egebakken Kristiansen

Jeanett har utviklet toppidrettskulturen i gruppa og prestert særlig i de kampene hennes erfaring har vært ekstra nødvendig. Vi gleder oss til du er tilbake på banen, Jeanett, men er utrolig glad for dine bidrag også fra sidelinjen!

Årets lagspiller: Jenny Sofie Sundt Utne

Årets lagspiller kåres av spillerne selv. Jenny får prisen for sin evne til å backe alle, binde laget sammen, være en humørspreder og den som alltid heier høyest! Hun er også en god samtalepartner og en ekte lagspiller. Takk for sesongen vi fikk sammen med deg, Jenny! Vi sier på gjensyn og ønsker deg lykke til i Fredrikstad!

Årets rookie: Karen Linnestad Spone

05-jenta Karen fra Vestby har kommet inn i klubben og vært toneangivende på Lerøy-laget og jobbet seg fra hospitant til etablert på A-laget med sin uredde og voksne spillestil. Kontrakt for neste sesong er skrevet, og sommeren tilbringes sammen med LK04-landslaget på SOC og EM. Lykke til der, og vi er så glade for å ha deg med videre!

Årets toppscorer: Andrea Landås Gabrielsen

Venstrekanten har puttet 110 spillemål denne sesongen – et snitt på 4,2 pr kamp. Og flere skal det bli! Vi er glade for å ha deg med videre i rødt!

Årets badgirl: Aleksandra Mandic

Tøff motstand venter den som treffer på Aleks i midtforsvaret! Som strekspiller er det blåmerke-garanti, og Aleks har både gitt og fått sin andel gjennom sesongen. Hun har fått tildelt 15 2-minuttere og et rødt kort gjennom sesongen. God-jenta til KC Follo er med oss videre neste sesong og er klar for flere tøffe dueller!

Rekruttene har også hatt sin prisutdeling, og har kåret følgende spillere:

Årets spiller OG årets lagspiller: Anette Rusten

Både spillere og trenere verdsetter Anettes bidrag på og utenfor banen gjennom sesongen. Anette har hatt en flott utvikling gjennom sesongen og er en del av neste sesongs A-lag. Samtidig har hun ivaretatt både nye og etablerte rekruttspillere med sin inkluderende stil, god tilbakemeldingskultur og seriøsitet – kombinert med humør og glimt i øyet!

Årets toppscorer: Mariell Heggen Kulsrud

Også for rekrutt ble en kantspiller årets toppscorer i 2. divisjon, Lerøy og Juniorserie samlet. Vi gratulerer!

Årets badgirl: Vilde Bjørnsen

Vilde har vist muskler denne sesongen, og ble dermed kåret til rekruttlagets badgirl.

Vi ønsker alle spillere, trenere og støtteapparat en riktig god sommer og lykke til i nye klubber til dere som nå velger å forlate oss. Takk for alt dere har bidratt med i Follo HK Damer!