Lerøyserien: rekruttene med full pott i runde 3! – Follo HK Damer

Lerøyserien: rekruttene med full pott i runde 3!

Fredag ettermiddag reiste våre talentfulle jenter til Bergen til siste ordinære runde før fellesrunden i mars. Et Follo-lag som før runden lå plassert på 2. plass, var klare for å holde seg ubeseiret i årets Lerøyserie – og posisjonere seg på en fin måte inn mot sesongens siste runde i seriespillet.

Resultatmessig vinner jentene oppskriftsmessig 21-27 mot Åsane og 29-16 mot Sotra, men kampforløpet utspilte seg ikke like udramatisk som resultatene tilsier.

Mot Åsane får vi en fin start, og går opp i 1-4-ledelse. Forsvaret og samarbeidet med Enea i mål sitter fra start, og tendensen er soleklar i store deler av 1. omgang. 1-4 blir til 5-9, og senere 6-11 før det skifter. Der vi ønsker å hekte av Åsane er vi litt utaktiske, samtidig som vi har en del marginer mot – og Åsane blir invitert inn. 6-11 blir til 9-11 til pause, og når Åsane scorer første etter pause har femmålsledelsen blitt redusert til et mål. Selv om vi aldri er bak, er det tett helt til midt ut i 2. omgang før vi virkelig skrur opp nivået – og avslutter omgangen med en periode vi vinner 8-2. En strålende lagprestasjon, melder hovedtrener Adrian Ark Saastad.

Rundens andre og siste kamp var mot Sotra. Et lag vi slo 17-37 i kvalifiseringsspillet, og det var mye som tydet på at akkurat dette resultatet preget Follo-jentenes 1. omgang. Det som burde vært en real overkjøring, førte til en real underprestasjon frem til maskineriet våknet. 16 minutter ut i kampen ledet Sotra 8-9, men deretter handlet alt om våre talentfulle jenter i rødt. Fra 8-9 til 22-13 og kampen kunne kontrolleres ut til en 29-16-seier.

Vi har dermed gitt oss selv et strålende utgangspunkt før fellesrunden og de to siste kampene. Vi står så og si i samme situasjon som i fjor; et Drammens-lag skal slås i siste runde for å sikre sluttspillet; så hvorfor ikke bare kopiere siste runde fra i fjor: to seiere og tabelltopp etter åtte spilte kamper.

9Sotra76 – 121
Follo-jentene er godt plassert før fellesrunden i Tønsberg 24-26. mars, hvor de møter Halsen og Konnerud.

Allerede kommende onsdag venter en ny tøff test for rekrutten våre, da serieleder i 2. divisjon gjester Stil Arena. Det første oppgjøret mellom de to lagene i høst endte med en 24-26-seier til rekruttene våre, kan de gjenskape en svært god prestasjon kommende onsdag? Møt opp i Stil Arena for å støtte jentene våre til en ny skalp!