AV: TROND SØRØY / NORSK TOPPHÅNDBALL
8. SEPTEMBER 2022

https://www.topphandball.no/artikkel/det-er-kult-a-tenke-pa-at-man-har-den-gullmedaljen-i-skapet/

En skade for to sesonger siden gjorde at Jenny Utne trodde karrieren på Juniorlandslaget var over. Men med god og målrettet trening kjempet hun seg tilbake og ble tatt ut mesterskapstroppen til LK02 i sommer.   Norge endte som kjent med å bli verdensmestere i 02/03-jentenes siste mesterskap.

– Etter at jeg skadet meg for to sesonger siden var jeg sikker på at jeg var ferdig på landslaget, forteller Jenny Utne (20).  – Jeg hadde som målsetting om å trene meg opp til å kunne matche det nivået jeg hadde før jeg skadet meg. 


– Så det å få være med på VM i sommer sier bare at jeg har lagt ned den jobben som skulle til.  Det tar jeg virkelig med meg videre, det å kjenne på at jeg klarte å komme meg tilbake fra det hele året jeg var ute, smiler hun. 

– Med tanke på at det gikk hele veien var det kjempemoro å være med i VM, vi var en bra gjeng. Det har ikke forandret meg noe det at jeg er verdensmester, men det er jo ekstra kult å tenke på at man har den gullmedaljen i skapet.  Det må jeg jo si! sprudler målvakta. 


Forrige sesong hadde Jenny Utne sin treningshverdag med Fredrikstad Ballklubb elite, men fikk liten tillit i REMA 1000-ligaen.  Kamphverdagen ble spill i 2. divisjon med rekruttlaget.  I sommer ble det klart at FBK leier ut Jenny til Follo HK Damer, som rykket ned til 1. divisjon i våres.

Du bytter klubb og går en divisjon ned, si litt om valget ditt.

– Jeg føler meg klar for å ta ansvar på et A-lag og ønsker å få litt mer matching og spilletid. I Fredrikstad ble det mye spill i 2. divisjon og det var for så vidt bra det, men siden vi ble tre målvakter så tenkte jeg at det kunne være bra for min utvikling å spille i 1. divisjon før jeg eventuelt skal opp i REMA 1000-ligaen. 

– Jeg følte ikke helt at jeg var med i beregninga i fjor, om det går an å si det.  Og med tanke på spilletid så ble det ikke så mye. Men jeg var med som en makker på hver trening og jeg fikk mye læring gjennom det.  Og så er det noe annet å spille for det laget som du trener med hver dag, forklarer hun. 


Den nye Follomålvakta er fornøyd med kvaliteten på treningene under oppkjøringen og laget har brukt de siste dagene inn mot seriestarten mot Fyllingen på å finjustere det siste som mangler.  Hun skryter av et godt samhold og at hun ble tatt godt imot i gruppa. Nå er spillerne gira for å starte sesongen. 

– Jeg merker at motstanden på kampene er et hakk opp i forhold til det jeg var vant til i 2. divisjon.  Men det har stort sett gått greit. Jeg har hatt noen kamper hvor jeg har vært ganske fornøyd og så har det vært andre kamper hvor vi har hatt felles svikt hvor ting ikke har gått så veldig bra.  Men jeg er sikker på at til seriestarten for vår del så kommer det til å sitte.


Jenny danner målvaktsteam med June Krogh, som de også var i sommerens VM med LK02. 

– Vi er veldig forskjellige som målvaktstyper, men samtidig føler jeg at vi kan lære av hverandre.  Og jeg synes vi er blitt skikkelig sammensveiset, vi har det moro og har blitt gode venner allerede, sier Jenny takknemlig.

– At vi er så forskjellige tenker jeg er bra for laget. Jeg tror vi kan passe til hver vår kamp, på en måte. At det spørs hvilken motstander vi møter og at vi har noen spesialiteter hver for oss. Vi er et bra team, jeg tror at vi kan utvikle hverandre videre fremover. 


Hva tenker du om muligheten til å få mer spilletid denne sesongen?

– Det er litt tidlig å si, men i oppkjøringen har jeg og June fått omtrent like mye spilletid.  Jeg har stor tro på at Follo skal hjelpe meg til å utvikle meg så jeg etter hvert kan komme tilbake til Fredrikstad, det er det store håpet.


Hva kan vi forvente av Follo?

– Jeg håper at det blir jevnt i toppen og at vi kan kjempe om de beste plassene.  Vi har satt oss som mål at vi skal klare å gjenskape gode prestasjoner hele sesongen.  Det hadde vært moro å få til, det er det jeg håper på, sier Jenny Utne avslutningsvis.

Nye spillere i Follo. 
Fra venstre: Louise-Marie Blicher Engstrøm (Danmark, Bjerringbro), Anna Norum (Randesund), Jenny Utne (Fredrikstad),
Thilde Rau (Danmark, Ikast), Anette Sundfær Johnsen (Larvik).