Vi er klare for Lerøyserien 22/23!!! – Follo HK Damer

Vi er klare for Lerøyserien 22/23!!!

For en overbevisende helg av våre juniorjenter!

Årets rekruttlag dro til Bergen for å spille årets kvalifiseringsrunde til LERØYserien. En spent gjeng skulle møte Glassverket, Gjøvik og hjemmelaget Sotra – tre lag man visste lite om før avreise.

Follo HK Damer vs. Glassverket

Spenning ble det derimot lite av i kampene. I kampen mot Glassverket kommer jentene våre raskt ut av startblokkene, og leder 10-1 allerede etter 11 min. Resten av kampen blir nærmest en parademarsj, til tross for Glassverkets forhåndsvarsel om seier til laget fra Drammen. Fullt fokuserte jenter holder fullt fokus gjennom kampen og vinner til slutt med 29 mål – 38-9. Samtlige spillere på scoringslista, og gnistrende forsvars- og målvaktsspill er definerende for sluttresultatet.

Emma Lönn, Emilie Hattestad, Anette Rusten, Pernille Skonnord Hansen og Margrethe Moen Kile ga Glassverket real juling i kvalifiseringsspillets første kamp.
Bildet fra møte med Glassverkets 2. divisjonslag (30-24-seier) i Follo Cup.

Kamp to i puljespillet, denne gangen mot Gjøvik utviklet seg på samme måte som kampen mot Glassverket. 10-målsledelse opparbeidet på 14 min, og igjen holdt de rødkledde høy marsjfart gjennom hele kampen. 10-målsledelse blir til 20-målsledelse til pause (6-26), og resten av kampen blir en konsentrasjonsprøve – som jentene består. Ny kamp, og igjen er samtlige på scoringslista; det ender 11-46 til de talentfulle Follo-jentene.

+ 64 i målforskjell på vei hjem til hotellet lørdag kveld ga selvfølgelig masse glede og god stemning i hele laget.

Puljefinale – kampen om spill i Lerøyserien

Helgens siste kamp var mot Sotra. Puljefinale mot laget som hadde slått både Gjøvik (24-21) og Glassverket (34-24) ble ikke en finale verdig, og utartet seg ganske så likt som de to foregående kampene. Lokomotivet Follo, som speakeren omtalte jentene våre som, satte opp dampen – og igjen ble de tilreisende Follo-supporterne servert en 10-målsledelse midtveis i 1. omgang.

Til tross for at vi får helgens eneste svake Follo-periode på 5-6 min i 2. omgang vinner Follo-jentene komfortabelt 18-38.

+84 i målforskjell på 6×25 er mildt sagt imponerende, og våre unge lovende kan rette blikket fremover – og sette seg nye målsetninger for spill i den nasjonale serien for 18-åringer. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Vi vil takke Sotra for et flott arrangement, herlig gjestfrihet og ikke minst en vanvittig speakertjeneste under hele helga! Og til slutt Bergen for at de leverer den ene helga de har sol i året, akkurat når vi er på besøk.