Jevn batalje i Molde – Follo HK Damer

Jevn batalje i Molde

Follo-jentene reiste til Molde, motiverte for å vise en bedre utgave årets Follo-lag enn man klarte sist. Og det var tydelig fra første kast.

Et forsvar som var betydelig mer fysisk, og spilte med høy intensitet gjennom hele kampen, ga Hilde Søyseth vesentlig bedre arbeidsforhold i målet.

En tidlig to minutters- utvisning ga Molde muligheten til et tidlig forsprang, og 5-2 etter 04:50 ga minner om målshowet vi ble servert i Stil Arena på onsdag. Et aggressivt Follo-forsvar fremprovoserte tekniske feil og bomskudd fra Molde, som de for kvelden hvitkledde utnyttet godt. Tre mål de neste fire angrepene ga 5-5, før Molde setter seks ubesvarte og Follo tar lagstimeout. De resterende 15 minuttene, ut omgangen, vinner Follo-jentene 8-3, og vi går til pause med 14-12 til Molde.

Mina Hesselberg var igjen god i søndagens oppgjør, og leverte flere scoringer fra øverste hylle.

Fra start i 2. omgang ser vi et Follo-lag som definitivt fortsetter å spille aggressivt,  og stresse topplaget Molde til feil, og pressede avslutninger. Molde løser Follo-forsvaret betydelig bedre denne gangen, og øker forspranget til seks mål foran ca. midtveis inn i 2. omgang. I perioden etter finner Mirela Gjikokaj og Maria Keiserås Haugen hverandre virkelig godt, og ved tre anledninger finner Mirela Maria på en eksemplarisk måte i oppstarten av en 3’er splitt.

En av flere anledninger Maria Keiserås Haugen leverte gode rykk, og gode sperrer.

Heroisk innsats og godt spill ut omgangen gjør at Molde aldri får dratt helt ifra, og det ender med 29-25 til hjemmelaget i Molde Arena. En solid prestasjon, og en vesentlig progresjon i flere av spillets faser sammenlignet med første serierunde.

Hilde Søyseth fikk betydelig bedre arbeidsforhold mot Molde enn i 1. serierunde, og ble fortjent kåret til Follos beste.

Vi tar med oss en solid progresjon i spillet, og gleder oss til å ta i mot Vipers i Stil Arena på onsdag – vi sees!