Takk til trenerteamet – Follo HK Damer
Foto: Drømtorp VGS

Takk til trenerteamet

Mandag 23. mars tok NHF avgjørelsen om at serien 2020/21 stoppes halvspilt og Follo HK Damer vinner av serien, rykker opp til Rema1000 ligaen 2021/22. Brått var usikkerheten avklart og sesongen var i realiteten over. Laget oppnådde sitt store mål om opprykk til Rema1000 Ligaen 2021/22.

Når det er et faktum, er det på sin plass og takke trenerteamet ved Lars Abelsen og Atle Stenvik for en meget god jobb for klubben i mange år.

Foto: Heidi Ringlund

I 2012/13 ble Lars Abelsen engasjert som en mentor når styret og sentrale personer skulle utforme en strategi for å nå sin visjon «Mot toppen med lokale krefter». Det endte med at han tok over hovedtrener ansvaret for A-laget som 13/14 sesongen lå i 2. divisjon.

Foto Heidi Ringlund

Det tok Lars 3 sesonger i 2. divisjon med laget for å etablere en treningskultur som ga plattformen til å vinne sin avdeling i 2. divisjon og kvalifisere seg til 1. divisjon. 15/16 sesongen hvor Follo HK Damer kvalifiserte seg til 1. divisjon var første sesongen Atle Stenvik ble med som hjelpetrener på A-laget etter og hatt ansvaret for rekruttene sesongen før.

Foto: Andreas Kristoffer Berge – kvinneidrett.no

Duoen har med det vært trenere i klubben i henholdsvis 7 og 8 sesonger, og kan vise til hele tre opprykk.

Lars Abelsen har ledet laget i 192 offisielle NM, serie, og kvalifiseringskamper hvor 113 har endt med seier, 10 uavgjort og 69 tap.

For Follo HK Damer som klubb er det grunnlaget med en solid treningskultur som vil bli stående igjen når trenerteamet vandrer videre i sine trenergjerninger. Fra å være et ganske bra 2. divisjonslag til å rykke opp til øverste nivå på 6 sesonger er noe som ikke kommer gratis. Det er ufattelig mange timer som ligger bak. Det er ikke bare timene på parketten med spillergruppen, men alle forberedelsene med planlegging av treningsplaner, forberedelse til kamper, møter med styret, støttefunksjoner, spillerlogistikk og spillersamtaler. Det ligger ufattelig mye arbeid bak resultatene.

Klubben kan bare takke dere for jobben som er gjort og plattformen dere har bygget. Nå er det opp til andre å forvalte det videre. Vi ønsker dere lykke til med nye oppgaver og ønsker dere alt godt – med unntak når det er duket for nok et «lokaloppgjør» mot Oslo Vest til høsten. Vi har fremdeles veldig lyst til å slå Aker Topphåndball 😊