Bærum Topphåndball – Follo HK Damer Kamprapport – Follo HK Damer

Bærum Topphåndball – Follo HK Damer Kamprapport

På selve Hallowen kvelden hadde Bærum Topphåndball invitert til kamp i Nadderud Arena. Selv om det ikke var veldig skummelt så ble det spennende. Follo Damene kom best i gang og ledet 4-2 etter 9 minutter.

Hjemmelaget svarer, og tar over føringen med en 7-5 ledelse når hjemmelagets My Lervold setter en av sine 5 straffer. Kampen fortsette å bølge frem og tilbake. Etter 22 minutter er det bortelaget som leder med to mål. Bærum hentet igjen ledelsen, og lagene gikk til pause på stillingen 13-13.

Silje Alvestad og Tilde Alræk

2. omgang fortsatte som den første hadde sluttet. Denne gangen var det hjemmelaget som kom best i gang. Bærum Topphåndball tok raskt en tomåls ledelse da Bærums mest toneangivende spillere Thea Karlshaugen Pettersen og Vilde Evensen setter hvert sitt mål det første halvannet minuttet i 2. omgang.

Follo Damene sliter med å få flyt i angrepsspillet, og scorer ikke sitt 2. mål i omgangen før de er i overtall og Silje Alvestad setter ballen bak Bærums målvakt etter nesten 6 minutter.

Bortelaget gir ikke opp og jobber seg inn i kampen. Mina Hesselberg utligner til 18-18 etter 10 minutter. Lagene bytter på å lede med ett mål inntil 20 minutter da Katarina Karlsen Ugland setter inn en tomålsledelse til bortelaget.

Katharina Ugland

Spenningen var på ingen måte over. Med under to minutter igjen utligner hjemmelaget til stillingen 25-25. Det ligger an til en triller avslutning på Hallowen kvelden i Nadderud Arena.

Med 1 minutt og 10 sekunder igjen på kamp-uret setter Follo damenes toppscorer Andrea Fossli en av sine seks mål til stillingen 25-26.

Andrea Fossli setter seiersmålet mot Bærum Topphåndball

Bortelaget fortsetter det kompakte forsvaret og presser frem en teknisk feil i Bærum angrepet med 30 sekunder igjen å spille. Bærum legger ut forsvaret og Follo ledelsen tar timeout med 15 sekunder igjen å spille. Når kampen settes i gang, markerer dommerne umiddelbart passivt spill og bortelaget må ta en rask avslutning. Hjemmelaget rekker et angrep til med sekunder igjen, men får ikke etablert noe angrep og det ender med et direkte frikast når tiden står på 60 minutter. Frikastet stoppes av blokka og Follo damene kan juble for sin 6. seier på rad.

Follo HK Damer spillerne jubler etter kampen og takker publikum for støtten

Kampen går kanskje ikke i historiebøkene som den mest velspilte kampen, men den hadde nerve hele kampen, og trenere, spillere og ikke minst publikum fikk virkelig kjenne at de lever.

Tilde Alræk ble meget fortjent kåret til Follo HK Damers beste spiller for kvelden.