Follo HK Damer – Ålgård Kamprapport – Follo HK Damer

Follo HK Damer – Ålgård Kamprapport

Onsdag kveld skulle Follo HK Damer bli satt på den første testen på et av lagene som antas å kjempe på toppen av tabellen i 1. divisjon. Ålgård kom på besøk for å stille på motsatt banehalvdel i Stil Arena.

Ålgård er et lag som har hatt en veldig fin utvikling de sesongene de har spilt i 1. divisjon. Vi møtte dem som nyopprykket lag for to sesonger siden da de kjempet med nebb og klør for å beholde plassen. Det resulterte i et tap for Follo damene i Gjesdalhallen for to sesonger siden da FHKD endte på kvalifisering og Ålgård holdt seg så vidt over nedrykk streken. Fjorårssesongen endte de trygt plassert på en 6. plass og i år er det forventet at de er et av lagene som slåss om kvalifisering og opprykk til Rema1000 ligaen.

Publikum på en tynt besatt tribune i Stil Arena ble vitne til at lagene fulgte hverandre tett i store deler av 1. omgangen. De siste 5 minuttene av 1. omgang klarte hjemmelaget å slåss seg til en firemåls ledelse og lagene kunne gå i garderoben på stillingen 15-11.

2. omgangen kom gjestene best i gang, etter tre minutter var ledelsen skrumpet inn til en ett mål. Follo damene slapp aldri Ålgård helt opp på siden eller forbi seg. Hjemmelaget jobbet seg nok en gang opp til en fem måls ledelse etter et kvarter spill. Hjemmepublikum øynet et håp om at rødtrøyene skulle øke ledelsen ytterligere med et par mål og surfe inn til en enkel seier. Bortelaget ville det imidlertid annerledes. Til tross for en meget god Hilde Søyseth i mål klarte bortelaget å knappe inn ledelsen til kun ett mål med 6 minutter igjen på klokka.

Hjemmelaget klarte igjen å samle seg og da rødtrøyenes toppscorer Katarina Ugland setter inn en 4 måls ledelse med drøyt et og et halvt minutt igjen å spille regnet de fleste i hallen at kampen var avgjort. Ålgård hadde imidlertid ikke helt gitt opp håpet og satt inn en sluttspurt som endte med at de klarte å sette tre baller i Follo HK Damer målet de siste minuttene. Heldigvis for hjemmelaget var det ett mål for lite til å ta med seg poeng fra bataljen i Stil Arena som endte 24-23 til hjemmelaget.

Dagens FHKD spiller ble nok en gang Hilde Søyseth.

I tillegg til to poeng kan vi glede oss over en debutant fra egen rekruttstall i dagens kamp. Eline Gerø fikk sin debut i 1. divisjon. Eline har vært med på noen kamper i oppkjøringen og vist et veldig høyt nivå. Det er definitivt ikke det siste vi ser av henne, og gleder oss å følge utviklingen.  Det er veldig positivt for klubben at det jobbes så bra i rekrutt gruppa og at det jevnlig kommer nye spillere fra egen stall som tar stegene og gjør seg fortjent til å være med på klubbens høyeste nivå.