Fredag kveld, klokken 20:05 er det duket for premieren av «Familiens ære» på NRK. Follo HK-Damer spiller Julie Hattestad skal forsvare familiens ære med sin mor, Trine Hattestad.

NRK-programmet som skal sendes hver fredag fremover tar for seg seks idrettsfamilier. De skal konkurrere i ulike øvelser, samtidig som at seerne får innsyn i livet på hjemmebane.

Julie har de siste årene blitt en bunnsolid håndballspiller for Follo HK Damer. Oppegård jenta har flere juniorlandslagkamper for Norge, og er en spiller som kan nå langt i fremtiden.

Foto: Per Heimly, Nordisk Film TV/NRK


Hennes mor, Trine Hattestad, innkasserte et uforglemmelig OL-gull i 2000. Hun fikk prisen «årets idrettsnavn» samme året, av Norges sportsjournalister. Hun tok også sølv i andre sesongen av «Mesternes Mester».

I tillegg til familien Hattestad, vil vi se andre markante idrettsfamilier på skjermen. Følgende er:

Team Hjelmeset: Lars Agnar (18) og Oddbjørn (18), langrenn

Team Thoresen: Patrick (36) og Petter (58), ishockey

Team Svele: Mia (18) og Bent (58), håndball

Team Maaseide: Birgitte (17) og Bjørn (51), volleyball

Team Haltvik: Katinka (28) og Trine (55), håndball

Foto: Per Heimly, Nordisk Film TV/NRK


I forbindelse med premieren, tok jeg en prat med mor og datter Hattestad.


Dette var det mest utfordrende

-Hvordan var det å delta på programmet?

-Det var veldig gøy å delta i familiens ære, både å konkurrere sammen og være med de andre familiene. Det var et veldig profesjonelt team som jobba rundt programmet, så vi tror det kommer til å bli bra episoder!

Julie forteller at hun aldri konkurrert på denne måten med sin mor før, men at det var morsomt å se at de kunne gjøre det sammen.

-Vi klarte å samarbeide bra og ha det gøy gjennom hele programmet, selv om det var en del øvelser vi ikke hadde gjort før, sier Julie

-Var det noen andre familier dere var ekstra «gira» på å slå?

-Det var jo en del håndball folk med i programmet, men det var nok ikke noen vi ville slå ekstra mye. Vi gikk inn for å gjøre det best mulig og prøve, selv om vi merket at noen øvelser passet oss bedre enn andre.

-Kan dere fortelle hva det mest utfordrende var med å delta på programmet?

-Det mest utfordrende var nok de øvelsene vi aldri eller så vidt hadde prøvd før. Vi fikk prøvd oss på veldig mye forskjellig, og en del ting vi ellers aldri hadde gjort på eget initiativ. I tillegg byttet Trine hele kneet for et års tid siden, så det kunne by på litt utfordringer noen ganger. Men vi gjorde vårt beste uansett, forteller Oppegård jenta.

-Hva kan vi forvente å se av familien Hattestad?

-Dere kan forvente å se at vi hadde det gøyalt gjennom alle konkurransene. Så man ser nok mye glede og innsatsvilje fra Hattestad familien, avslutter Julie.
Vi gleder oss til å følge med Julie og Trine på TV-skjermen fremover!