Nordstrand – Follo HK Damer kamprapport – Follo HK Damer

Nordstrand – Follo HK Damer kamprapport

Det var knyttet stor spenning i Follo HK Damer leieren til kampen mot Nordstrand på lørdag.

Det var under tre døgn siden maratonkampen hvor spillerne nesten måtte støttes inn i garderoben etter 80 minutter håndball mot Aker Topphåndball på onsdagen. Nå endte det jo lykkelig for Follo Damene, så restitusjonen ble helt klart enklere.

Det ble lagt mye fokus på at Nordstrand hadde vist sterke resultater i serien denne sesongen. Sist med et knapt tap i NM mot Oppsal på onsdag. Ingen ønsket å undervurdere Nordstrand og gå på en ny smell i serien.

Det var et lite historisk sus over kampen. Det er første gang Nordstand og Follo HK Damer møttes med sine førstelag i samme serie, så det var duket for et realt lokaloppgjør i Nordstand Arena.

Nordstrand kom godt ut av startblokkene og holdt på en ettmåls ledelse til 3-2 etter 2 minutter og 20 sekunder. Det var den tiden gjestene brukte på å stramme opp forsvarsspillet sitt. Nordstrand fikk ikke sitt 4. mål før første omgang nesten var halvspilt, da hadde gjestene satt hele 12 baller bak Nordstrand sine målvakter og kampen var i realiteten avgjort.

Nordstrand kom aldri opp på nivået de har vist tidligere i år, og de rødkledde fortsatte å rulle over hjemmelaget. Gjestene kunne gå i garderoben med en 13 måls ledelse 8-21, mye takket være et godt forsvarsspill og nok en gang Hilde Søyseth mellom stengene som driver motstandere til vanvidd.

Andre omgang fortsetter som den første sluttet med en kamp som aldri ble spennende. De rødkledde økte sakte, men sikkert ledelsen gjennom omgangen. Kampens høydepunkt kom når Mirela Gjikokaj satt inn en vakker flyver til stillingen 14-31. Kampen endte med 21-39 seier til de rødkledde.

Mina Hesselberg ble kåret til Follo HK Damers beste spiller etter strålende spill, og samtidig krone seg med tittelen kampens toppscorer med 8 nettkjenninger.