Avansement i NM etter en skikkelig rysare av en håndballkamp !!!

Onsdag kveld møtte Follo jentene Aker i cupens 3 runde og for en kamp det skulle bli. Aker starter helt klart best og tok føringen 1-4 før Follo etter hvert kom litt nærmere på 3-5 til gjestene. Aker sto godt bakover i denne perioden og Akers keeper Olivia Nygaard plukket mye av det som kom fra Follos skyttere.  Etter hvert jevnet det seg litt ut men Follo lå hele tiden 1-2 mål bak Aker. Hilde Søyseth i Follo målet begynte også å komme inn i kampen og gjorde sitt til at Follo klarte å henge på Aker uten å havne lenger bak. Litt over midtveis i omgangen på 6-7 så sliter begge lag med å sette ballen i mål og kampen preges av mange tekniske feil og nølende angrepsspill fra begge lag. Follo kommer opp på uavgjort 7-7 etter scoring av Andrea Fossli med ca 8 minutter igjen av 1 omgang  og har for første gangen i kampen fått skikkelig kontakt med Aker igjen.  Etter dette veksler begge lagene på å score, hele tiden med Aker i føringen. Follo klarer imidlertid å avslutte 1 omgangen med en sterk finish og leder 12-11 til pause.

2 omgangen starter med at Marielle Nordvang og Karoline Lund setter hver sin scoring og Aker er igjen i føringen 12-13.  Deretter kommer en periode Follo får mer fart fremover samtidig som de er mer kompakte bakover og når Sara Møller setter 17-13 etter ca 12 minutter så begynner nok mange å tro på at dette kan gå veien. Hilde Søyseth er god i Follo målet i denne perioden og tar seg av mange gode muligheter for Aker. Samtidig så ser man at forsvaret virkelig gjør jobben for sin gode målvakt betydelig enklere og akkurat dette samspillet gjør at Follo holder Aker nede på 2 mål i over 13 minutter i starten av 2 omgang. Aker gjør en del endringer i denne perioden og Ine Grimsrud og Ane Høgseth kommer inn for Aker og begge leverer mye bra og gjør at Aker kryper opp i ryggen på Follo igjen. Selv om Follo hele tiden ligger foran med 1-2 mål så har Aker igjen fått mer flyt i angrepsspillet og kommer også tungt etter i kontra og ankomst. Spesielt her sliter Follo med å demme opp for Høgseth som er en konstant trussel for Follo forsvaret. Vilde Johansen i Aker målet har også mange fine aksjoner i 2 omgang og er med på å få laget sitt inn i kampen igjen. På ca 6 minutter igjen av kampen så er Aker for første gang oppe på uavgjort igjen etter å ha ligget bak hele omgangen.  Resten av omgangen blir meget spennende men ikke altfor bra rent håndballmessig med to lag som ikke helt klarer å sette sine sjanser og gjør mange feil i stresset som kommer når kampen skal avgjøres. Det hele ebber ut med 20-20 som betyr ekstraomganger i NM.

Ekstraomgangene starter med to lag som bytter på å score. Grimsrud og Høgseth forsetter å ta ansvar hos Aker og Julie Hattestad spiller seg mer og mer opp i Follo og sammen med Maren Tefrum setter de hver sin scoring og lagene går til pause med 22-22. i 2 ekstraomgang så spiller Follo godt bakover og nevnte Søyseth har et par meget gode aksjoner. Tilde Alræk og Julie scorer hvert sitt mål og Follo leder 24-22 med kun et drøy minutt igjen å spille. Aker holder hodet kaldt og med under et minutt igjen å spille får Aker straffe og Follo forsvaret ryker på en 2 minutter. Karoline Lund setter straffen og Aker jager utligning.  Follo roter ballen bort i påfølgende angrep i undertall og Aker får igjen muligheten til å utligne. Tuva Høve setter 24-24 med ca 45 sekunder igjen av kampen. Follo gjør igjen en teknisk feil og Aker får nå muligheten til å sette den avgjørende ballen.  Follo forsvaret klarer imidlertid å holde unna Aker sitt siste angrep og karoline Lunde setter skuddet utenfor.

Puuuuh 😊  da går vi inn i nye ekstraomganger etter 70 spilte minutter og 24-24 mellom Follo og Aker.

3 ekstraomgang starter med at Aker raskt går opp i 2 måls ledelse med 25-27. Karoline Lund som ikke helt har lyktes tidligere i kampen begynner nå å sette distanseskuddene sine. I tillegg er Martine Svendsberget god og hele tiden en trussel for Follo forsvaret. Follo sliter litt i denne perioden og gjør flere endringer i både forsvar og konstellasjonene fremover på banen. Sakte men sikkert begynner ting å sitte bedre for Follo jentene og Marie Haugen setter 26-27 med halvspilt av 3 ekstraomgang. Lund setter igjen et distanseskudd før Silje Alvestad scorer og stillingen er 27-28 til pause.

Siste og 4 ekstraomgang. Katarina Ugland kommer inn og spiller sammen med Julie Hattestad og Silje Alvestad i Follos backlinje. Dette gir resultater og Follo virker piggere og skarpere og når Ugland utligner til 28-28 og det virker som om dette gir ekstra energi på slutten av denne Marathonkampen. Follo jentene kriger og selger seg dyrt bakover med en meget god Hilde helt bakerst. Til slutt drar Follo jentene det hele i land med nevnte backtrio i spissen og vinner 31-28.