Follo HK Damer reiste fra Trondheim med seier – Follo HK Damer

Follo HK Damer reiste fra Trondheim med seier

Det var en revansjelysten gjeng som satt seg på flyet til Trondheim på onsdag for å spille andre seriekamp mot Charlottenlund. Skuffelsen etter søndagens tap mot Levanger måtte raskt bearbeides og alt fokus legges på neste kamp.

Det tok litt tid før damene fra Follo kom skikkelig i gang. Det tok nesten tre og et halvt minutt før lagets kaptein Tilde Alræk tok ansvar og satt den første scoringen for bortelaget. Da hadde Charlottenlund satt to baller i mål. Follo Damene tok etter det mer tak i kampen ved å stramme til bakover og få litt mer trykk i angrepsspillet uten å ta frem noe toppnivå. Ved halvspilt førsteomgang leder bortelaget med fire mål, og de som følger med direktestream på Facebook fra Follo-området begynner å puste litt roligere. Charlottenlund gir seg imidlertid ikke uten kamp, og henger godt med. Follo HK Damer klarer ikke å rykke ytterligere fra, men beholder initiativet og holder en ledelse på mellom to og fire mål resten av omgangen. Lagene går til pause på stillingen 12-15.

Follo HK Damers kaptein Tilde Alræk setter Follo HK Damers første mål etter ca 3 minutter Foto: Heidi Ringlund

Andre omgang fortsetter som den første sluttet. Bortelaget holder på ledelsen, men Charlottenlund henger godt med og er kun ett mål bak når hjemmelagets toppscorer Ine Sagosen setter en av sine 7 mål etter ca 13 minutter i andre omgang.

Hilde Søyseth hadde en meget god dag mellom stengene Foto: Heidi Ringlund

Ved drøyt halvspilt 2. omgang utløses brannalarmen og spillere og publikum må forlate hallen. Det virker som denne ekstra «timeouten» Follo HK Damer trengte. Godt forsvarsspill med ikke minst en meget opplagt Hilde Søyseth mellom stengene hindret bortelaget å score i nesten 10 minutter, samtidig som de økte ledelsen fra 20-21 til 20-28 med ca 5 minutter igjen av kampen. Avstanden mellom lagene holdt seg kampen ut og endte med 23-31 til bortelaget. Mina Hellesberg ble meget fortjent av en jury i hallen kåret til Follo HK Damers beste spiller for kvelden.

Mina Hesselberg ble kåret til Follo HK Damers beste spiler i kampen mot Charlottenlund. Foto: Heidi Ringlund

Det ble til slutt en komfortabel seier med 8 mål til Follo HK Damer. Det lugger fremdeles ltt i spillet, men det er helt klart fremgang fra søndagens hjemmekamp mot Levanger. Allerede neste onsdag den 23. september er det ny hjemmekamp da Aker Topphåndball kommer på besøk i Stil Arena for å gjøre opp om hvem som går videre fra 3. runde i NM.

Statistikk fra kampen:

NrSpillerSpiller mål7-meterAdvarsel2 – minutter
15Tilde Alræk7001
8Katarina Karlsen Ugland6000
21Mina Hesselberg6000