Hilde Søyseth er født i 1997, men har allerede lagt bak seg fire sesonger i 1. divisjon med Volda Håndball. Hun rakk å bli en nøkkelspiller for klubben som mistet plassen i Rema1000-ligaen på bekostning av Rælingen HK. Hun leverte to svært gode kamper mot Follo HK Damer i 2018/19 sesongen, og var en spiller man la merke til. I 2018/19 sesongen hadde hun en redningsprosent på hele 45% i 1. divisjon. Det er meget sterke tall.

I 2018/19 sesongen hadde hun en redningsprosent på hele 45% i 1. divisjon

Etter at fjorårets målvakt-duo Catharina Broch og Tina Osmani har takket for seg i klubben, har det vært jakt på en ny målvakt, som skal danne duo med Mille Fuglei. Hilde er en spiller vi har fått erfare i oppgjørene fra 1. divisjon mot Volda, hvor vår ny-signering leverte varene. Hun ble beskrevet som en av de største målvakt-talentene i Norge på Volda Håndball sine hjemmesider i 2019[1] og er en spiller vi gleder oss til å se i Follo-fargene!

En av de største målvakt-talentene i Norge

Klubbens hovedtrener, Lars Abelsen uttalte følgende til Østlandets Blad om vår nye keeper: – Hun er en stabilt god keeper. Hun er rå på hurtige igangsettinger av spillet. Det at hun kan være en quarterback-type for oss er en stor og egenskap hun har.Jeg har tatt en prat med sisteskansen. Her er hennes tanker om hvorfor valget falt på Follo HK Damer, hennes styrker og ikke minst hva hun bruker tiden på i disse vanskelige tider.


Foto: Jon Forberg

Velkommen til Follo HK Damer, Hilde. Hvorfor valgte du å signere for klubben?

– Tusen takk for det. Jeg valgte å signere for Follo HK Damer etter flere samtaler med trenerteamet. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av arbeidet som gjøres der nede, med klubbens ambisjoner om å utvikle et lag som kan hevde seg i toppen av divisjonen, samtidig som det er fokus på individuell utvikling

Du har blitt beskrevet som en quarterback-type av Lars Abelsen. Hva slags andre styrker er det du besitter?

– Det er nok langpasninger som er min største styrke, jeg synes det er veldig morsomt å også kunne bidra i det offensive spillet med hurtige langpasninger. Som målvakt har jeg ikke helt høyden, så jeg må ta det igjen på andre områder, derfor har jeg mer fokus på posisjonering i forhold til skudd og det å lese spillet. 

Follo og Volda møtte hverandre i 2018/19 sesongen, hva var inntrykket av klubben på den tiden?

– Mitt inntrykk av Follo er at det er en klubb med mye engasjement i og rundt. Under sesongen 2018/19 sesongen fikk jeg et inntrykk av et trenerteam med god kompetanse, og en spillergruppe med tæl og vinnervilje. Det fremsto for meg som at laget hadde en god defensiv struktur med fokus på å løpe fremover når man vinner ballen, noe jeg synes er viktig i et lag der jeg skal være målvakt. Slik at jeg kan bruke mine styrker til å bidra til at laget presterer best mulig. 

Foto: Ove Krumsvik

Ønsk vår nye «quarterback» målvakt velkommen til Follo HK Damer. Nå begynner stallen å ta form!

[1] https://www.morenytt.no/sport/2019/04/30/–-Eit-av-dei-største-keepertalenta-i-Noreg-18939530.ece