Det så med andre ord ut til å bli en forrykende siste fase av sesongen for klubbens rekruttlag, og i denne artikkelen vil vi foreta en liten gjennomgang av sesongen til klubbens talentlag. 

Som kjent, ble en lang sesong noe kortere for våre lovende rekrutter. Da sesongen ble avblåst midt i mars, var Elitelaget vårt ferdigspilt for i år, men rekruttlaget hadde i beste fall over to måneder igjen å spille! 
Da den triste, men svært så forståelige beskjeden kom, lå rekruttene an til å klare samtlige av sine målsetninger for sesongen 19/20. A-sluttspill vår nådd i regionsserien, man lå trygt plassert midt på tabellen i 2. divisjon, hvor kun teoretikere kunne blåse liv i en eventuell nedrykkskamp. I den nasjonale Lerøyserien for 18-åringer lå laget på 2. plass med to runder igjen å spille, selv om laget stort sett bestod av førsteårs juniorer. 

Årets spillerstall kan på mange måter sies å ha vært en komplett miks av spillertyper og personligheter. På hver posisjon hadde vi spillertyper som utfylte sine makkere, som ga lagets trenere flere strenger å spille på. Troppen bestod av flere tradisjonelle distansespillere som virkelig fikk testet motstanderens ferdigheter i samspillet mellom målvakt og forsvarsblokka, samtidig som man også hadde flere halvdistansespillere som drev forsvarsspillerne til vanvidd med sine gode finter, rappe skudd i tillegg til at de fant luker ingen trodde fantes. De forskjellige komplementerende spillertypene fantes også i mål, på linja og i kantposisjon. Sammen var laget en fryktinngytende gjeng, som kunne spille ut alt fra de beste nasjonale 18-årslagene samt rutinerte damer i 2. divisjon, med flere års erfaring fra de øverste nivåene i landet. 

Oppkjøringen var som alltid knallhard, før man tok en fortjent ferie i starten av juli. August raste gjennom, både med treningsleir i Danmark, deltakelse i Thon Cup og kvalifisering til NM 20, før sesongen virkelig startet med Lerøy-kvalifisering i egen hjemmehall siste helga i august. Med to seiere og et tap, gikk man komfortabelt videre med hele 28 plussmål etter de tre kampene. Andre kvalifiseringsrunde skulle vise seg å bli langt tøffere, og etter et tap mot Larvik og en seier mot Lillestrøm, var man avhengig av at Larvik slo Lillestrøm i siste kamp, noe de gjorde. Rekruttene var klare for Lerøyserien og det var troppens solide bredde som virkelig sørget for at det unge laget tok seg videre til den nasjonale serien for landet beste 18-årslag. 

I månedene fremover overbeviste jentene virkelig, og utviklingen i laget var tydelig. Solide seiere i 2. divisjon, 1. plass i regionsserien og ubeseirede i Lerøyserien var beholdningen i det man gikk inn i julepausen. 

Høydepunktene i første halvdel av sesongen er nok utvilsomt den svært så solide seieren mot Fyllingen i Lerøyseriens første kamp. Et Fyllingen-lag som bestod av gulljenter fra fjorårets BRINGserie, samt sølvjenter fra 18/19-utgaven av Lerøyserien. Videre er det også verdt og nevne samtlige kamper i regionsserien, hvor man gikk seirende ut av avdelingen med 39 plussmål på fem kamper.

Andre halvdel av sesongen startet friskt. Uavgjort i lokaloppgjøret mot Kolbotn, og en overbevisende seier mot Fjellhammer gjorde at laget fortsatt stod ubeseiret i Lerøyserien. 
I regionsseriens A-sluttspill skulle man møte regionens aller beste lag. Der det startet med to tap, tilpasset man seg virkelig og her avsluttet man med sterke seiere og stigende form mot mars og siste spillemåned. 
2020 ble også startet opp med storspill i 2. divisjon, og fire seiere av fire mulige frem til mars gjorde at man hadde plassert seg godt midt på tabellen. 
Lerøyseriens tredje runde ble spilt i Gulsethallen, hvor man skulle møte to topplag. En tøff kamp hvor man kommer bakpå tidlig mot Ålgård, ender i tremålstap, før man vinner i siste sekund i en jevn og spennende kamp mot hjemmelaget Gulset. 
Lørdag 07.03.20 spilte rekruttene sesongens siste kamp. Aker ble feid av banen 30-17, i en kamp hvor Follo kun stilte med spillere født i 2002. Svært lovende for kommende sesong! 
Sesongen sluttet naturligvis etter dette. Man kunne skimte en potensiell jubelsesong i enden, men det ble med forventningene, drømmene og håpet.


I sesongen 19/20 bestod rekruttlaget av 13 spillere født i 02, syv spillere født i 01, en født i 00 og en født i 03. 10 av disse har spilt i vår samarbeidsklubb Ski, fem fra vår samarbeidsklubb Langhus, to fra Eidsberg, en fra Skiptvet, en fra Nordstrand, en fra Oppsal, en fra Oppegård og en fra Fjellhammer. Samtlige har vært med på en reise med stor utvikling, mestring og mange fantastiske opplevelser.

Vi ønsker Marte Hamborg, CecilieBrække, Marte Kaasa Sydtveit, Siri Gaare Torsteinsbrend, Karoline Stensrud og Helene Utgård som ikke spiller i Follo HK Damers røde drakt kommende sesong all hell og lykke videre. Klubben setter stor pris på det knallharde arbeidet, og de gode prestasjonene dere har gjort på vegne av klubben. 

I disse dager er en ny rekruttstall etablert, og vi håper på ny stor suksess i den kommende 20/21-sesongen!