Etter at forrige sesongs strek-treer har forsvunnet fra klubben, har vi hentet inn en linjespiller som har erfaring fra det høyeste nivået i Norge. Ny signeringen kommer fra storklubben Storhamar Håndball Elite, og spilte samtlige kamper for de gulkledde denne sesongen i Rema1000-ligaen.
Hun noterte seg for 23 scoringer på 22 kamper og var en viktig brikke i Storhamars skadeutsatte lag.

Mine sterke sider på banen er nok styrken og fysikken. I angrep bruker jeg den til å sette gode sperrer og binde opp forsvarsspillere «Maria Keiserås Haugen»Den unge linjespilleren fra Melhus fikk også bryne seg mot meget sterk motstand i EHF Cupen. Hun leverte blant annet en sterk kamp mot Herning-Ikast, hvor hun noterte seg for 3 mål.

Jenta vi prater om er 99-modellen Maria Keiserås Haugen. Follo media har tatt en prat med klubbens nye linjespiller. Hun kommer til å spille en vital rolle i årets sesong.

Du hadde en flott sesong i Storhamar denne sesongen. Hvorfor falt valget på å signere for Follo HK Damer?

«Jeg har valgt Follo HK damer fordi jeg har fått et veldig godt inntrykk av både trenerteamet og klubben etter lange og gode dialoger med dem. Klubben virker seriøs og har ambisjoner. Inntrykket mitt er at de satser hardt som klubb, men også jobber godt med det individuelle og utvikler spillere. Dette gjør at jeg tror Follo blir et godt valg for min egen utvikling. Jeg tror jeg kan ta store steg individuelt med dette gode trenerteamet. Samt at jeg tror jeg kan vokse i takt med mer ansvar og det at vi ønsker å kjempe om topplassering i serien.»

Du er ansett som er sterk og robust linjespiller, hva vil du si er dine sterkeste egenskaper og ferdigheter?

«Mine sterke sider på banen er nok styrken og fysikken. I angrep bruker jeg den til å sette gode sperrer og binde opp forsvarsspillere, og bakover i banen ved å trykke til i taklinger. Generelt er mine sterkeste egenskaper at jeg er veldig treningsvillig og vektlegger at god fysikk må til grunn for å gjøre det godt på håndballbanen.»

Tidligere Storhammar strek, Maria Keiserås Haugen vil bli en viktig brikke for laget.

Hva er ditt inntrykk av Follo HK damer så langt?

«Jeg har ikke hatt mulighet til å møte spillergruppa og alle de rundt enda, men har som nevnt hatt gode dialoger med trenerteamet og klubben. Klubben virker ambisiøs og seriøs på alle områder, og jobber for at ting er langt til rette for å trene og leve godt. Trenerteamet gir et godt inntrykk av at de følger opp på alle områder og at de vektlegger både de store ambisjonene som lag, men også det individuelle.»

Follo HK damer rykket som kjent ned denne sesongen. Hva er ambisjonene dine for sesongen som kommer og ambisjonen din som håndballspiller?

«Ambisjonene for sesongen er å kjempe i toppen om eliteplass, og at jeg kan fortsette å utvikle meg på alle områder, spesielt ved å stå i mer ansvar. På generell basis er mine personlige mål som håndballspiller å få utviklet meg til å bli så god som mulig, og bli en godt etablert elitespiller.»


Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Maria – og ønsker henne hjertelig velkommen til Follo familien!