Hei alle håndballvenner

Da laget startet oppkjøringen for sesongen 19/20 var vi formelt i 1. divisjon og det var mye usikkerhet om vi fikk plassen til Larvik, da det tok lang tid å behandle lisenssøknaden deres. Da vi endelig fikk forespørselen fra NHF var vi i starten av juni. Etter å ha mistet flere sentrale spillere fra sesongen 18/19 så var vi svekket med tanke på at vi skulle spille i eliteserien. Spillermarkedet var rimelig «tørt» på denne tiden og vi valgte å ikke hente noen russere heller 😊 For mange av spillerne så var dette en reise de hadde startet opp da de spilte 2. div noen sesonger tidligere. Selvsagt skulle de få muligheten til å representere klubben i eliteserien.

Skal man være helt ærlig så kom nok opprykket vårt til eliteserien et år for tidlig. Vi skulle gjerne hatt en bedre inngang, forberedt oss bedre, rustet oss noe mer. Men når muligheten kom så kunne vi ikke si nei, og vi har ikke angret et sekund. Det har vært tøft og vi har hatt noen virkelig harde kamper der vi har blitt brutalt brutt ned og på mange måter «avslørt» på dette nivået. Som f.eks. siste hjemmekampen med 1200 tilskuere i ryggen der vi ryker 20-34 hjemme for Fana. Det var jæv…. vondt, men du verden vi har lært mye av det. Når vi er inne på å gjøre feil og tape. Da passer det godt å bruke sitatet fra en av de aller største;

«Jeg har bommet på mer enn 9000 skudd i min karriere. Jeg har tapt nesten 300 kamper. 26 ganger har jeg blitt bedt om å ta skuddet som kan avgjøre kampen – og bommet. Jeg har feilet igjen og igjen og igjen i livet mitt – og det er derfor jeg hatt så stor suksess.»
Michael Jordan

Satt i vår kontekst handler det om å kjøre på, prøve, muligens feile, og prøve igjen. Og raskt klare å fokusere seg inn igjen på de rette tingene. Neste ball, neste forsvar, neste angrep. Bryte opp kampen i mange deloppdrag og være fokusert – og det viktigste; tørre å gjøre feil, akseptere det og fortsette igjen og igjen.

Alle spillerne i gruppa vår har vært forberedt på at dette ville bli en hard sesong, der vi mest sannsynlig ville ligge og kjempe for å unngå nedrykk. At vi ligger nest sist med 3 poeng er vel litt som forventet. De første 11 kampene på dette nivået har gitt oss mye verdifull erfaring som vi skal bruke godt for å utvikle oss ytterligere denne sesongen. Inn mot 2. halvdel av sesongen er vi supermotiverte for å kjempe med alt vi har for å redde plassen i Rema 1000 ligaen.

Når vi tar en statusjekk desember 2019 så er det mye å glede seg over for Follo HK damer. Damelaget spiller sin først sesong noensinne på øverste nivå. J18 er kvalifisert til Lerøyserien og vi spiller i 2. div med rekruttlaget vårt. «Jenteløftet» som vi startet opp for seks år siden, for å kunne tilby ivrige jenter i Follo distriktet topphåndball lokalt har båret frukter. I dag kan lokale gode jenter som ønsker å satse videre på håndbal,l ta stegene fra samarbeidsklubbene mot norgestoppen i Follo HK damer.

Det er også svært gledelig at vi har klart å utvikle og løfte hjemme arrangementene våre denne sesongen. Det har vært med stolthet vi har løpt ut til samtlige 6 hjemmekamper i Stil arena, som har vært kledd og rigget til et elitearrangement. Vil vil benytte anledningen til å takke alle dere som har kommet og støttet oss så langt denne sesongen. Det betyr veldig mye for oss.

Til slutt en varm takk til alle våre samarbeidspartnere som er med å bidra økonomisk og legger gode rammer for satsingen til klubben. Vi er utrolig takknemlige for støtten og samarbeidet.

Avslutningsvis vil jeg benytte anledningen til å ønske dere alle et riktig godt nytt år. Sees i hallen 2020.

Mvh

Lars Abelsen
Trener Follo HK damer