Full pott i første Lerøy runde – Follo HK Damer

Full pott i første Lerøy runde

Denne helgen skulle Follo HK Damers Jenter 18 lag spille første runde i årets Lerøyserie hjemme i Langhushallen. Helgens gjester var Fyllingen fra Bergen og Stabæk fra vestsiden av Oslo.

Det lå an til en meget tøff åpningskamp for jentene med Fyllingen på motsatt banehalvdel. Fyllingen vant puljen suverent i fjor med 11 strake seiere og endte på andreplass til slutt i det nasjonale sluttspillet. Det er et Fyllingen-lag hvor de aller flest består av spillere på Fyllingens meget unge 1. divisjonslag.

Det var med andre ord moderate forventninger til hjemme poeng i første kamp fra supporterne på tribunen. Nå ville jentene på banen det andredelens. De gikk ut helt uten respekt og tok kommandoen i kampen fra start. Rødtrøyene slapp aldri gjestene opp i ledelsen i første omgangen og kunne gå til pause med stillingen 12-8 til Follo jentene.

Andre omgangen startet med lite flyt i angrepsspillet. Etter 12 minutters spill var det bare en ball registrert i nettet for jentene fra Follo og Fyllingen hadde tatt spist opp ledelsen og ar for første gang i kampen i en ledelse når Fyllingen toppscorer Martine Hellesø Knutsen satt inn 14-13 til Fyllingen.

Kampen bølger frem og tilbake videre utover omgangen, og det ble en meget spennende lørdag formiddag for publikum på tribunen i Langhushallen. Kampen avgjøres på tampen med et mål av Julie Hattestad og Marte Hamborg på tampen. Follojentene kunne juble for en tomålsseier 19-17.  Målvakt Amanda Hovdsveen ble kårets til Follo HK Damers beste spiller i kampen etter en meget god opptreden mellom stengene i kampen.

Spillere i kampen mot Fyllingen:

Julie Hattestad 5 (2), Amanda Hovdsveen, Martine Hansen Ulvik 1, Frida Svae Eggum 1, Mari Nilsen Solberg 2, Siri Gaare Torsteinsbrend  1, Olivia Kristanna Jørgensen, Mathea Haave Austrheim 1, Silje Alvestad 2, Lea Tidemann Stenvik 1, Lea Lunde Tvedt, Marte Hamborg 1, Kristin Thorvaldsen 1, Marte Kaasa Sydtveit 3

Det var forventet enklere motstand når dagens andre kamp når Stabæk var motstander. Jentene fra Follo tok igjen godt tak i kampen, og denne gangen ga de aldri fra seg initiativet. Solid forsvarsspill og en god Amanda Hovdsveen i målet gjorde at rødtrøyene kunne gå til pause med en seks mål ledelse og kun fem baklengsmål i første omgang.

Jentene fra Follo hadde full kontroll utover 2. omgangen uten at det var det helt store spillet. Rødtrøyene hadde en 8-mål-ledelse (19-11) med syv minutter å spille. De siste syv minuttene glipper konsentrasjonen litt og kampen bærer preg av personlige feil og avslutninger som ikke sitter helt. Det gjorde ikke at det var noen fare for at seieren skulle glippe. Kampen ender med en 20-16 seier. Follo jentene kan si seg meget fornøyd med full pott i årets første runde i Lerøyserien. Lea Tidemann Stenvik ble kåret til kampens FHKD spiller med blant annet 3 nettkjenninger.

Spillere i kampen mot Stabæk:

Ida. Blakstad, Julie Hattestad 3, Amanda Hovdsveen, Martine Ulvik 2, Sofie Gaustad 2, Frida Eggum     1, Mari Nilsen Solberg    2, Siri Torsteinsbrend 1, Aleksandra. Mandic,, Silje Alvestad 2, Lea Tidemann Stenvik 3, Marte Hamborg 2, Kristin Thorvaldsen 1, Marte Kaasa Sydtveit 1

«en perfekt start på Lerøyserien»

Bendik Berg – Trener Follo HK Damer

En meget fornøyd trener Bendik Berg kaller lørdagens kamper «en perfekt start på Lerøyserien». Åpningen ble akkurat så god som vi håpet på. Fyllingen, en av favorittene til å vinne Lerøy, ble møtt av et heltent Follo-lag som umiddelbart tok føringen i kampen. I starten av andre omgang fikk vi litt trøbbel framover på banen og Fyllingen gikk for første opp i ledelsen. Jentene viste imidlertid god moral og slo tilbake mot slutten av omgangen og tok dermed en meget sterk seier. Et herlig forsvarsspill, godt målvaktsspill og et angrepsspill med kun 6 tekniske feil var seiersresepten

Se flere bilder fra helgen: Foto: Thor Arne Jørgensen