– Dette er en av de få gangene vi tenker at jo større utgiftene blir, desto bedre, smiler innehaver av Tataki i Ski, Duy Nguyen (27). Han en av mange sponsorer som bidrar når Follo HK Damer 17. november skal fylle opp Stil Arena.

Til daglig er innehaver og daglig leder av restauranten i Torgveien mest opptatt av å få folk inn for å kose seg med asiatisk mat, men det kan virke som om han har minst like sto entusiasme når det blir snakk om å få folk til å komme på kampen mellom Follo HK Damer og Fana.

Denne dagen er det jo nærmest møteplikt i Stil Arena.

Det er gratis inngang for alle tilskuere, og et betydelig antall firmaer bidrar med å sponse hver løste billett med fem eller ti kroner. Slikt kan det bli sårt tiltrengte penger av hvis folk i Follo møter opp i tilstrekkelig antall.

– Ville gi noe tilbake

– Vi var med på tilsvarende tiltak også i fjor, og synes det er en god ide. Dette er jo ikke en utgift vi regner på – det er derimot en av de få gangene jeg tenker at jo større utgiften blir, desto bedre er det, sier Nguyen.

– Hvordan begynte dette med at dere sponser Follo HK Damer?

– Det begynte med at jeg la merke til at mange av spillerne spiste her. Vi ville gi noe tilbake, og da ble det etter hvert til at vi sponset laget med at spillerne kunne komme hit og spise foran hver hjemmekamp. Og da vi ble spurt om å være med på «Fyll hallen-prosjektet», var det naturlig å si ja det, sier daglig leder av restauranten som har holdt til i Løkkegården siden 2015, og som utgjør 16 årsverk.

Det går både i sushi og annen asiatisk mat, mye av det som take away.

– Det har etter hvert tatt seg opp, og det er spennende å kunne bidra til at det er litt liv her i Ski, sier Duy Nguyen.

– Vet at de jobber hardt

Spennende synes han også at det er å se både hvordan det går med Follo-jentene i eliteserien, eller Rema 1000-serien, som den nå heter – og hvor mange tilskuere som kommer på kampen den 17. november.

– Jeg vet at de jobber hardt både for å få resultater og sponsorer. Ski er fortsatt et relativt lite sted, men det er fin stemning på kampene og det er morsomt å se at de trekker så mange tilskuere som de gjør. Det er viktig med sånne arrangementer som dette, og da er det også viktig at lokale bedrifter støtter opp. Follo HK Damer har kommet langt med små ressurser, understreker han.

– Hva får dere igjen for å være med på dette?

– Vi får eksponering og reklame – og kanskje noen flere gjester. Når vi i tillegg ser at det er mange av spillerne som kommer hit og spiser, var det naturlig for oss å gi noe tilbake. Og så håper vi selvfølgelig på en ringeffekt ved at også familie og venner kommer hit, legger han til.

VIL BETALE: – Da jeg la merke til at mange av spillerne spiste her, ville vi gjerne gi noe tilbake, sier Duy Nguyen om hvorfor han sponser Follo HK Damer og er med på Fyll hallen-prosjektet.

Håper på god underholdning

Duy Nguyen alltid har vært idrettsinteressert, men det har for det meste dreid seg om fotball, og spesielt Premier League i England.

– Jeg har dessuten kamerater som spiller eller har spilt håndball. Men min interesse for kvinnehåndball kom litt mer tilfeldig, etter at spillerne begynte å vanke her.

SPENNENDE: Det blir spennende å se både hvordan det går og hvor mange tilskuere som kommer når Tilde Alræk og resten av Follo HK Damer tar imot Fana i Stil Arena 17. november.

Bedriftene som er med på Fyll hallen-prosjektet får logoen til bedriften med i kampprogrammet, logo i kampannonsen i ØB og speakeropplesning av bedriftsnavnet under kampen. På tilsvarende arrangementer tidligere har Follo HK Damer hatt cirka 700 tilskuere, men det var i den noe mindre Langhushallen.

– Hvor mye folk tror du kan komme på kampen mot Fana den 17. november?

– De er jo bedre i år, og spiller i øverste divisjon. Så sammen med en større hall enn i fjor, bør det komme flere – jeg håper på over tusen tilskuere, kanskje 1200…?

Antyder han.

– Og resultatet?

– Jeg tror det blir jevnt. Fana har noen flere poeng enn Follo, men med god lokal støtte – kanskje de kan vinne med et par mål? Jeg tipper mange mål og håper på god underholdning – kanskje 27-25, sier Duy Nguyen.