En dag for historiebøkene, for Follo HK Damer – Follo HK Damer

En dag for historiebøkene, for Follo HK Damer

Follo HKD – Gjerpen 5. serierunde, Rema 1000-ligaen Søndag 06.10.2019.

Klubbens to første poeng på det øverste nivået i Norge ble vunnet, og igjen var det en svært underholdende og jevn kamp som ble spilt i Stil Arena. Gjestene fra Skien tok raskt føringen i kampen, men det som antageligvis er en stygg skade preget starten av kampen. Bortelagets Dorthe Groa faller forkjært i en duell, og må dessverre hjelpes ut av banen.

Gjerpen tar kommando, og anført av en skuddvillig Cecilie Løvdal går de opp til 8-10 når 17 minutter av omgangen er spilt. Hjemmelagets samarbeid mellom målvakt og forsvar fungerer dårlig, og inn kommer Tina Osmani, og kampbildet snur fullstendig. Tina redder 6 av 9 skudd som kommer mot henne, mens hjemmelaget produserer mål og store sjanser fra hele sekseren fremover på banen, og kan gå til pause med ledelse 15-12.

2. omgang starter dessverre litt som den første omgangen. Løvdal får komme inn igjen i kampen, og scorer fire av bortelagets syv første i omgangen, og bortelaget er igjen i føringen, 18-20. Et frimerke kommer på bortelagets storskytter, og hjemmelaget tar igjen kommando i kampen.

Kristiane Knutsen og Tilde Alræk tar fullstendig over kampen, og produserer enten assist eller mål fremover for hjemmelaget, samtidig som Catharina Fiskerstrand Broch kommer inn når omgangen er halvspilt. Hjemmelaget spiller plutselig gnistrende håndball, men sliter med å omsette store sjanser til mål i en periode hvor de virkelig har mulighet til å dra ifra Skienslaget. Allikevel er det bunnsolid bakover. Catharina redder 7 av 11 skudd i 2. omgang, og sammen med et knalltøft forsvar, ledet an av Kristiane og Tilde holder hjemmelaget ledelsen i den avgjørende perioden av kampen.

Med 1:50 igjen å spille, gjør Catharina en avgjørende redning fra 6 meter, og Tina Magnus setter inn 27-24 med 1:15 igjen å spille. De lokale jentene holder stand ut kampen, klubbens første seier i Rema 1000-ligaen er et faktum og det bryter ut i full jubel. En god fortsettelse av onsdagens cupkamp mot Fredrikstad, og igjen er det flere spillere som spiller på et høyt nivå. Målvaktsparet Tina og Catta leverer 18 gode redninger (42%), og flere bidrar i begge ender av banen.

Caroline Stensby setter seks baller i nettet, og blir fortjent kåret til banens beste. Tilde Alræk og Kristiane Knutsen er toneangivende i alt hjemmelaget foretar seg, og sørger for mange målpoeng i tillegg til solid og fysiskt forsvarsspill. Nå venter Fredrikstad på hjemmebane i Rema 1000-ligaen på onsdag, og vi er klare for revansj fra forrige onsdags jevne cup-exit!!

Målscorere Follo HK Damer:Caroline Stensby 6, Kristiane Knutsen 5, Tiril Spæren 5, Tilde Alræk 4, Tina Magnus 3, Maren Tefrum 3, Andrea Fossli 1.