LANDETS BESTE: I sin første hjemmekamp i eliteserien får Follo HK Damer besøk av Vipers Kristiansand. Gjestene har klare ambisjoner om igjen å være Norges beste lag. Foto: Erik Ruud

Follo HK Damer møter landets beste lag:

– Vi er gode på vårt beste

Vi har litt å gå på etter de første kampene, men er gode på vårt beste. Og vi har absolutt ambisjoner om å være best i Norge, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Lørdag møter de Follo HK Damer i Stil Arena.

RESPEKT: – Vi frykter aldri noen av lagene vi spiller mot, men møter Follo med respekt og ydmykhet, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Foto: Erik Ruud

I Vipers Kristiansands første kamp i Rema 1000-serien ble det seier 36-27 over Gjerpen, deretter 28-22 over Oppsal. Likevel er ikke treneren helt fornøyd:

– Vi er i en fase der vi forsøker å spille inn en del nye spillere, og ser etter de to første kampene at vi helt klart har en del å gå på, mener treneren.

Bare det beste er godt nok for laget som i fjor vant eliteserien klart, samt nådde «Final four» og tok en historisk bronsemedalje i Champions League.

Det er formidabel motstand Follo-jentene møter i sin første hjemmekamp i eliteserien.

– Møter dem med respekt

– Hva kan vi forvente av dere i lørdagens kamp?

– Hvordan vi spiller, avhenger litt av hvem vi møter. Vi er gode på vårt beste, men håper etter hvert å kunne være bedre i lengre perioder enn vi har klart så langt. Vi ønsker å være gode på håndballens ABC, å være et arbeidsomt lag med god moral. Vi skal ha orden på de enkle ting, og mot Follo håper vi dessuten å kunne bruke alle våre spillere, sier Gjekstad.

Men legger til at det avhenger av hvordan kampen blir.

– Frykter dere Follo – som foreløpig er ubeseiret hjemme i eliteserien…?

– He-he. Nei, vi frykter aldri noen av lagene vi møter. Men vi vet at vi må ha både kampvilje og ydmykhet. Vi møter dem med respekt. Men vet også at vi er favoritter, og håper å kunne spille god håndball.

I SKUDDET: Linn Jørum Sulland er en av mange landslagsspillere som sannsynligvis blir å se i Stil Arena på lørdag. Her fyrer hun av mot Oppsal i forrige serierunde.
Foto: Terje Refsnes

– Vil være Norges beste lag

– Er alle Vipers-spillerne friske og raske, slik at dere stiller med det beste laget?

– Nei, langt ifra. Vi har vel seks-sju spillere på skadelista. Men vi skal likevel kunne stille med et godt lag, så det er ingen unnskyldning, sier treneren på torsdag, uten at han ennå vet helt hvem han kommer til å stille med.

– Vi har jo ambisjoner om å være Norges beste lag, og snart er det Champion League, så det er viktig for oss at ting begynner på fungere, sier Ole Gustav Gjekstad foran lørdagens kamp.

HELT PÅ STREKEN: Heidi Løke er kanskje Vipers mest berømte og fryktede spiller. Mot Oppsal i forrige seriekamp scoret hun åtte ganger.
Foto: Terje Refsnes

– Vil ta litt tid

– Hva vet dere om Follo?

– Vi vet en del, og har fått noen klipp fra deres første kamp, som vi skal se nærmere på i dagens spillermøte. Jeg kjenner dessuten en del til Lars (Follo-trener Abelsen), vet hva han står for og at han er en dyktig trener. Vi vet også at vi er favoritter, men vi tar ikke lett på dette og skal møte godt forberedt.

– Hvilke råd vil du gi til Follo-jentene?

– Det er klart at nyopprykkede Follo har fått en tøff start på sin debut i eliteserien, med Storhamar borte i første kamp, og nå møter de oss i sin første hjemmekamp. Vi må nesten spille kampen før jeg kan si noe mer, men jeg tror det er viktig at de holder på konseptet sitt, og være forberedt på at det vil ta litt tid for dem å ta nivået, sier Ole Gustav Gjekstad.