Holdbart er en kjede av dagligvarebutikker. Vi kjøper inn varer som av ulike årsaker ikke kan selges av de store dagligvarekjedene. Det kan være på grunn av endret pakningsdesign eller kort holdbarhetsdato. Dette er fullgod mat som kunne ha blitt til matsvinn, men Holdbart selger disse varene med inntil 90 % rabatt.
Hvorfor Holdbart?
Holdbart ble stiftet i juli 2015. Gründerene bak Holdbart, Trond J. Laeng og Thor Johansen, har sin bakgrunn og erfaring fra norsk kiosk- og dagligvarehandel. Idéen bak Holdbart-konseptet var kunnskapen om at det kastes enorme mengder matvarer i Norge, varer som aldri når ut til butikkene. Matindustrien og grossister kaster eller destruerer opptil 86 000 tonn med fullgode produkter hvert eneste år. Holdbart kjøper en del av disse varene og selger dem videre fra både de fysiske butikkene sine og netthandel. På denne måten bidrar vi til å redde mat som ellers ville blitt kastet eller destruert. Dette er bra for miljøet, leverandørene og kundenes lommebok, og det er god handling på flere måter.
Les mer om bærekraft her.
Hvorfor selges en vare hos Holdbart?
Det er flere grunner til at et produkt selges hos Holdbart:
- Varen har fått pakningsendring eller nytt design på emballasjen.
- Varen er tatt ut av sortimentet til de store dagligvarekjedene.
- Det er produsert for mye av varen.
- Varen har en emballasjefeil.
- Varen er produsert spesielt for sesong, f.eks. jul eller påske.
- Varen har kort «Best Før Dato» eller har passert «Best før-dato».
Holdbart kjøper disse varene og selger dem videre til deg med opptil 90 % lavere priser enn i andre matbutikker. Holdbart har både fysiske butikker og nettbutikk.