Follo HK Damer-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Follo HK Damer

Follo HK Damer-Byåsen Elite, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Ny seriekamp, nytt storlag som står på motsatt side av banen for Follo-jentene. Etter å ha møtt samtlige tre medaljefavoritter i klubbens tre første kamper på det høyeste nivået i Norge, var det denne gangen duket for et oppgjør mot de som av de aller fleste er tippet som en av utfordrerne i meldaljekampen, storklubben Byåsen.

En viss stigning var å spore i spillet til Follo-jentene i løpet av de tre første seriekampene, og det skulle bli spennende å se om man i denne kampen kanskje kunne ta det siste steget, særlig i angrepsspillet. Kampen starter derimot vanskelig for rødtrøyene, og Byåsen setter raskt forsvaret til Follo på prøve med et godt krysningsspill. Måltavla viste 0-5 i favør bortelaget allerede etter fem spilte minutter, både Julie Bøe Jacobsen og Anna Bjørke Kallestad er toneangivende for bortelaget i denne perioden med to mål hver.

Kristiane Knutsen Foto: Heidi Ringlund

Dessverre for hjemmelaget sliter man mye med samhandlingen mellom forsvar og målvakt, som gjør at Byåsen får godt betalt for god skuddvilje innledningsvis. Follo spiller seg en del opp i angrepsspillet utover i omgangen, og finner plutselig noen flere løsninger på Byåsens meget gode målvakt Annick Lipman. 12 skuddbom, og kombinasjonen lite redninger med svakt og passivt forsvarsspill hos hjemmelaget gjør at lagene går til pause på stillingen 10-18 til trønderne. Kampens 2. omgang starter offensivt og bra fra hjemmelaget sin side, og med gode bidrag fra Kristiane Knutsen og Maren Tefrum fremover i banen knapper Follo inn ledelsen til Byåsen, og stillingen er 15-21 etter 36 min spilt.

Maren Tefrum Foto: Heidi Ringlund

I perioden utover i kampen fortsetter Byåsen å løse forsvarsspillet til Follo, og hjemmelaget sliter med å holde intensiteten og aggressiviteten oppe i forsvarsarbeidet. Samarbeidet mellom målvakt og forsvar bedrer seg ikke, og hjemmelaget sliter med å tilpasse seg Byåsens gode angrepsspill. Bortelaget har god kontroll, men en god periode mot slutten av omgangen, hvor blant annet Matilde Ytre-Eide Bjaarstad noterer seg for tre mål, gjør at rødtrøyene ender på 10 mål bak når sluttsignalet går.

Matilde Yte-Eide Bjaarstad Foto: Heidi Ringlund
Silje Alvestad Foto: Heidi Ringlund

Også utrolig gøy at Silje Alvestad debuterer for a-laget i dag! Byåsens beste spiller ble Annick Lipman, og hos hjemmelaget Follo HK Damer ble det Kristiane Knutsen. Nå har rødtrøyene lagt bak seg fire av de aller tøffeste lagene i Rema 1000-ligaen, og vi ser frem til å møte Fredrikstad i cupen 02. oktober, før vi møter Gjerpen 06. oktober, begge kampene på hjemmebane i Stil Arena!