Byåsen Håndball Elite-Follo HK Damer, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Follo HK Damer

Det var en spent men veldig kampklart Follo lag som satt seg på flyet til Trondheim for å spille årets første kamp.

Med en desember pause helt uten treningskamper, var det er en og en halv måned siden sist spilte kamp og mye usikkerhet på hvordan det egentlig står til med kampformen.

Byåsen hadde en vanskelig start på sesongen med mye skader, men har fått spillere tilbake og sett vesentlig sterkere ut inn mot desember pausen enn de gjorde de første kampene.

Gjestene fra Follo kom veldig godt i gang med to mål fra henholdsvis Mina Hesselberg og Silje Alvestad. Når Follos målvakt Hilde Søyseth varter opp med redninger står det 0-2 på resultat tavlen etter underkant av 4 minutter spill.

Hilde Søyseth stengte buret i starten av kampen

Ikke uventet kommer Byåsen tilbake og lagene følger hverandre, Byåsen er en oppe i en to-måls ledelse halvveis i 1. omgang, men bortelaget svarer. Follo er oppe i en to måls ledelse når omgangen nærmer seg slutt, og lagene går til pause 11-13. Bortelagets supportere begynner å øyne en liten skrell.

Dessverre klarer ikke Follo Damene helt å fortsette den gode flyten fra slutten av 1. omgangen. Byåsen tar tak i kampen fra start og bruker under 2 minutter på å tette forspranget bortelaget hadde opparbeidet seg. Lagene følger hverandre og bytter på å lede til rundt halvveis i 2. omgangen.

Hjemmelaget klarer å feste et grep om kampen og er for første gang opp i en tre måls ledelse med drøyt 10 minutter igjen etter at bortelaget måtte spille en fire minutters periode i undertall etter to utvisninger rett etter hverandre.

Med under fem minutter igjen å spille leder hjemmelaget med fem mål og det ser mørkt ut med tanke på seier. Gjestene gjør imidlertid et ærlig forsøk og klarer å krype innpå med et par mål så kampen ender 30-27.

Mina Hesselberg ble kåret til Follo HK Damers beste spiller

En absolutt godkjent kamp av Follo Damene mot et Byåsen i fremgang viser at det skal kjempes om poeng i alle kampene som kommer for å komme nærmere den magiske streken på tabellen.

Mina Hesselberg ble vel fortjent kåret til kampens Follo jente av en jury i hallen.