Byåsen Elite-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Follo HK Damer

Byåsen Elite-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Det var topp mot bunn som møttes for kamp i Trondheim onsdag kveld. Med 20 poeng forskjell på tabellen var det nok få som ventet en spennende kamp når Byåsen fikk Follo HK Damer på besøk.

Damene fra Follo hadde helt klart andre planer. Denne kampen ble det tatt tak i angrepsspillet fra start. Det startet med mye mål i begge ender etter halvspilt første omgang sto det 10-11 til bortelaget.

Det var i utgangspunktet veldig positivt at Follo damene leder med ett mål halvspilt i første omgangen, men bortelaget hvilte ikke på laurbærene. Det ble strammet opp bakover, og en meget god Catharina Fiskerstrand Broch slapp bare inn fem mål det siste kvarteret. Follo Damene holdt trykket og det gode spillet fremover og satt inn syv mål fremover. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 15-18.

Damene fra Follo var fremdeles ikke fornøyd og fortsatte 2. omgang på samme måte som den første avsluttet. Etter snaut fire minutter spilt i 2. omgang setter Kristiane Knutsen en av sine fem baller i mål til stillingen 16-21. Det begynte så smått å lukte en oddsbombe i Trondheim. Bortelaget fortsatte med det gode spillet og festet et godt grep om kampen ved å ligge fem til syv mål foran.

Byåsen forsøkte seg først med å ta ut Kristiane Knutsen med et frimerke uten at det stoppet gjestene. Når ikke det lyktes satt de frimerke også på Tilde Alræk for å forsøke å ta ut brodden av Follo angrepet.

Tina Magnus, Ida Ringlund Hansen, Malin Ekeberg og Sara Møller takket for store rom og gode arbeidsforhold med å fortsette å sette baller bak Byåsens målvakt Annick Lipman. Gjestene fortsatte jobben i forsvar og Catharina Fiskerstrand Broch leverte målvakts spill av høy klasse med flere avgjørende redninger de gangene Byåsens kom på kontra og vartet opp med hele seks redninger på 7-meter.

Byåsen klarte aldri å komme helt opp i ryggen på Follo Damene, og kampen endte med sifrene 30-34 til bortelaget. Bomben hadde i høyeste grad detonert. Noen hoppende glade spillere fra Follo HK Damer tar med seg begge poengene hjem til Follo.

Follos målvakt Catharina Fiskerstrand Broch ble meget fortjent kåret til dagens Follo jente.

Nå er det bare å glede seg til en ny håndballfest neste onsdag den 5. februar når det er dobbelkamp i Stil Arena med Follo HK Damer mot Storhamar kl. 18.00 og Follo HK mot Halden kl. 20.00.