Vipers Kristiansand (Våg Elite)-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Follo HK Damer

Det ble som ventet en tøff kamp mot Norges desidert beste lag i årets Rema1000 serie når jentene fra Follo tok den lange turen til Kristiansand.

Det kom vel ikke som et sjokk på noen at Vipers tok føringen i kampen, men det ble gitt litt vel enkelt ved dørene, og trener Lars Abelsen tar timeout etter 9 minutter på stillingen 7-2 for å minne sine spillere om at kampen er i gang og det er på tide å våkne. Det ble manet til mer trykk både offensivt og defensivt.

Lars Abelsen måtte be om timeout allerede etter 9 minutter ut i kampen

Innsatsen bedret seg litt uten at bortelaget umiddelbart kom opp mot et toppnivå. Da blir man hardt staffet mot stjernegalleriet til Vipers. Etter 24 minutter setter Hennie Reistad ballen i mål for Vipers til stilingen 20-7. Det ser ut til å bli en tung kveld for det gjestende laget fra Follo.

Damene fra Follo hadde imidlertid ikke tenkt at kampen var over. Den siste fem minutter perioden i første omgang vinner gjestene 5-1 etter bedre trykk i spillet og noen veldig gode redninger fra dagens debutant Mille Fuglei.  Resultat til pause var med det 21-12

Mille Fuglei fikk sin debut i Rema1000 serien mot Vipers, og var med på å snu kampen

Etter pausen fortsatte gjestene fra Follo å ta for seg. Vipers klarte aldri å øke forspranget til mer enn 10 mål. Gjestene hadde nok en god periode fra 20 til 25 minutter av andre omgangen. Da Kristiane Knutsen, som nok en gang var FHKDs best spiller, satt inn mål til stillingen 33-28 tok en letter irritert Ole Gustav Gjekstad timeout, og minnet om at de siste 30 minuttene var tapt med åtte mål.

Hjemmelaget følte nok aldri at poengene var i fare, men de strammet seg opp de siste fem minuttene og presset jentene fra Follo til noen tekniske feil de straffet med noen raske mål imot. Når dommerne blåser for full tid ender kampen med stillingen 37-28.

Alt i alt kan Follo damene sette seg på bussen for å ta fatt på turen hjem med en bra følelse. Et ni måls tap mot Vipers er absolutt godkjent. Vi kunne selvfølgelig tenkt oss noe færre baklengsmål, men det å score 28 mål mot Vipers er fem mål mer en snitt per kamp til nå i sesongen og absolutt godkjent.

Kristiane Knutsen var nok en gang Follo HK Damers beste spiller. Hun ble også FHKDs toppscorer for dagen.

Det er mye positivt å ta med seg etter kampen. Jentene klarer å snu en negativ trend og kjempe seg inn i kampen igjen. Det ble rullert mye, og alle tilgjengelige spillere fikk tid på banen. Nok en spiller fikk sin debut i Rema1000 serien når Mille Fuglei gjorde et godt innhopp, hun varter opp med noen viktige redninger når laget evner å snu en negativ trend og blir stående mellom stengene i over 20 minutter.