Gjerpen HK Skien-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Follo HK Damer

Gjerpen HK Skien-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Damene fra Follo var veldig motivert for å kopiere seieren fra oppgjøret i Stil Arena mot Gjerpen når de setter seg på bussen for å reise til Skien sist søndag.

Bortelaget ble raskt hengende litt bakpå, men klarte å holde kontakten med et til to mål bak. En litt svak periode midtveis jobbet hjemmelaget til seg en ledelse på fire mål før Follojentene klarte å samle seg og knappe inn til en to mål bak når dagens Follo HK Damers beste spiller Kristiane Knutsen setter et av sine syv mål til 10-8 etter 22 minutter.

Gjerpen utnytter de siste fireminuttene godt og øker ledelsen til 4 mål etter at Tina Magnus blir idømt direkte rødt kort etter ifølge dommer å aktivt hindret Gjerpen-spilleren som siste forsvarer med drøyt tre minutter igjen av første omgang. Lagene gikk til pause på stillingen 13-9.

Den andre omgangen fortsatte som den første sluttet. Bortelaget var ikke med på notene og Gjerpen hadde økt ledelsen til 18-11 etter dagens Gjerpenjente og kampens toppscorer Oda Olsen scorer et av sine åtte mål.

Laget fra Follo gir seg imidlertid ikke. Det endres på systemer og gjøres noen vellykkede bytter som gjør at bortelaget sakte men sikkert spiser seg innpå og minsker hjemmelagets ledelse. Med snaut tre minutter igjen å spille blir skadeutsatte Ida Ringlund Hansen, som endelig fikk sin debut i Rema1000 ligaen, idømt en syv meter som Tilde Alræk setter i mål til stillingen 24-22. Det gir spillere og supportene som hadde tatt turen fra Follo til Skien håp at det kunne bli poeng, og lage hjemturen litt lettere.

Det viste seg at sluttspurten kom litt for sent. Bortelaget måtte risikere mye for å hente inn de siste målene og ble straffet slik at oppgjøret til slutt endte 26-23.

Dette var en kamp ingen av lagene hadde råd til å tape. Det gjorde ufattelig vondt og det var en veldig skuffet gjeng med spillere og trenere som satt seg i bussen for hjemturen.

Nå er det slik i idrett at resultatet er satt, og det må bare sees fremover. Det kommer flere tøffe og morsomme kamper fremover hvor rødtrøyene fra Folle kan vise hva de virkelig kan. Det er på ingen måte et lag som har tenkt å avslutte sesongen allerede nå. Her skal det kjempes til siste kamp er spilt.