Follo HK Damer-Vipers Kristiansand (Våg Elite), REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Follo HK Damer

Det var duket for håndballfest i Stil Arena. De 700 oppmøtte tilskuerne, og hele Håndball-Norge forventet enveisskjøring og Vipers i samtlige 60 minutter – men Follo HK Damer ville det annerledes.

Det første angrepet i kampen ga alle i Stil Arena en indikasjon på hva man kunne vente seg. Med Katarina Ugland, Tilde Alræk og Silje Alvestad i bakspillerreka, settes det opp et nydelig dobbeltkryss hvor 3’erne til Vipers blir dratt ordentlig fra hverandre, før Tilde finner Maria Keiserås Haugen med et utsøkt innspill og Follo er i føringen.

Follos gode spill skapte tidvis svært gode arbeidsforhold for Maria Keiserås Haugen og Aleksandra Mandic. Her setter Maria en av sine herlige mål. Foto. Heidi Ringlund.

Nora Mørk utligner til 1-1, og lagene følger hverandre tett til 3-4, før Vipers utnytter en overtallsperiode til å gå opp til en 3-8 ledelse. De neste 17 minuttene i Stil Arena er en ren Follo-oppvisning. Med vekselsvis Mirela Gjikokaj, Tilde Alræk, Martine Kårigstad Andersen, Maren Tefrum og Silje Alvestad i bakrekka tar jentene virkelig grep om kampen, og perioden på 17 minutter ut omgangen vinnes altså 9-3 av Follo-jentene. Et aggressivt 6:0-forsvar skaper dårlig rytme i Vipers-angrepet, snapp av ball for Follo-jentene og med redninger (og scoring!) fra Hilde Søyseth leverer Follo-laget spill i virkelig høy klasse. Vipers tvinges til timeout på stillingen 6-8 til bortelaget, men det hjelper ikke. Med gode offensive 2’ere som ødelegger flyt og rytme i verdensstjernene sitt angrepsspill, sliter Vipers med å skape gode sjanser, og bakerst får Hilde Søyseth svært gode arbeidsforhold. Der Vipers sitt krysningsspill sitter dårlig, briljerer tidvis Follo i sitt krysningspill. Aleksandra Mandic setter inn 11-10 til Follo, og Mirela scorer 12-11 i Follos siste angrep for kampen. Nora Mørk plukkes ned av samarbeidet forsvar/Hilde og vi går til pause med 12-11 -ledelse!

Follo-jentene og publikummet i Stil Arena hadde masse å juble for i 1. omgang, og en strålende oppvisning fra hjemmelaget gjorde at lagene gikk til pause med 12-11 til Follo HK Damer. Foto: Heidi Ringlund

Vipers kommer raskt ut av startblokkene i 2. omgang, og tar raskt ledelsen. En teknisk feil fra Follo, og vipps så var verdens beste lag i ledelsen igjen. Follo-jentene fortsetter det glimrende spillet, og holder følge til midtveis ut i 2. omgang (15-17), men derifra og ut viser Vipers virkelig klasse. Det som var en tomålsledelse på 15-17, ble raskt til 15-23, før Follo HK Damer viste seg frem igjen. Derifra og ut står lagene jevnt til hverandre, og det ender med en 21-32 seier til verdens beste håndballag.
Utrolig mye positivt å ta med seg fra en oppvisning i høy klasse, og er definitivt prov på lagets gode utvikling den siste perioden!

Hilde Søyseth spilte en strålende kamp, drev tidvis verdensstjernene til vanvidd, og ble fortjent kåret til dagens beste Follo-spiller. Foto: Heidi Ringlund

Tusen takk til alle fantastiske tilskuere som møtte opp i Stil Arena i går! Neste hjemmekamp er Storhamar onsdag 22. september, da håper vi å se alle (og noen flere) i Stil Arena igjen.
Nå venter en liten treningsperiode, før neste kamp – borte mot Romerike Ravens søndag 19.09.